Необходими продукти:
1-2 кг свински бут; 1 кг картофи; 250 г кашкавал; 7-8 скилидки чесън; 2 чушки; 200 г гъби; 1 ч.ч. бяло вино; 1 ч.ч. олио; 2-3 зърна бахар; 1 ч.л. черен пипер; сол.Начин на приготвяне:
Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус.
Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º, пише flagman.bg.