Отидете към основна версия

520 8

Рецепта на деня: Домашен пастет от гъши дроб

  • пастет-
  • гъши дроб-
  • бренди-
  • какво да сготвя

Изискан, въздушен и нежен пастет, който всеки иска да намаже на филийката си

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

гъши дроб - 1 кг; лук - 2 глави; моркови - 1 бр.; масло - 180 г краве (на стайна температура); бренди - 2 с.л.; сол; черен пипер; олио.

Начин на приготвяне:

Гъшият дроб се измива обилно със студена вода.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука.

Разбърква се, прибавят се дробчетата, налива се вода и се вари до тяхната готовност.

Овкусяват се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се оставя малко да изстине.

Добавя се брендито и се пасира в блендер. Оставя се в хладилник да се охлади за 2 часа, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини