Необходими продукти:
- гъши дроб - 1 кг;
- лук - 2 глави;
- моркови - 1 бр.;
- масло - 180 г краве (на стайна температура);
- бренди - 2 с.л.;
- сол;
- черен пипер;
- олио.
Начин на приготвяне:
Гъшият дроб се измива обилно със студена вода.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука.
Разбърква се, прибавят се дробчетата, налива се вода и се вари до тяхната готовност.
Овкусяват се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се оставя малко да изстине.
Добавя се брендито и се пасира в блендер. Оставя се в хладилник да се охлади за 2 часа, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 нннн
Коментиран от #8
10:13 22.11.2024
3 факуса
Коментиран от #5, #6
10:17 22.11.2024
4 Аз пък
10:34 22.11.2024
5 Не,
До коментар #3 от "факуса":
телешки дроб има навсякъде.10:35 22.11.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Гунчо
Свински - 4 лв
Гъши дроб у магазини не съм виждал, карам на свински или пилешки, като при варене комбинираната подправка е задължителна, както и дафинов лист.
10:51 22.11.2024
8 Логично,
До коментар #2 от "нннн":
слага се при пасирането.11:00 22.11.2024