22 Ноември, 2024 10:05 480 8

Рецепта на деня: Домашен пастет от гъши дроб

  • пастет-
  • гъши дроб-
  • бренди-
  • какво да сготвя

Изискан, въздушен и нежен пастет, който всеки иска да намаже на филийката си

Рецепта на деня: Домашен пастет от гъши дроб - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • гъши дроб - 1 кг;
  • лук - 2 глави;
  • моркови - 1 бр.;
  • масло - 180 г краве (на стайна температура);
  • бренди - 2 с.л.;
  • сол;
  • черен пипер;
  • олио.

Начин на приготвяне:

Гъшият дроб се измива обилно със студена вода.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука.

Разбърква се, прибавят се дробчетата, налива се вода и се вари до тяхната готовност.

Овкусяват се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се оставя малко да изстине.

Добавя се брендито и се пасира в блендер. Оставя се в хладилник да се охлади за 2 часа, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нннн

    5 2 Отговор
    Кравето масло какво го правим?

    Коментиран от #8

  • 3 факуса

    4 3 Отговор
    хи хи на територията гъши и говежди дроб в сурово състояние няма

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Аз пък

    5 3 Отговор
    правя пастет от пилешки дробчета и става много вкусен. Рецептата е подобна.
  • 5 Не,

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "факуса":

    телешки дроб има навсякъде.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гунчо

    3 2 Отговор
    Телешки дроб - 20 лв
    Свински - 4 лв
    Гъши дроб у магазини не съм виждал, карам на свински или пилешки, като при варене комбинираната подправка е задължителна, както и дафинов лист.
  • 8 Логично,

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "нннн":

    слага се при пасирането.