Отидете към основна версия

756 14

Рецепта на деня: Студено телешко карпачо

  • карпачо-
  • телешко месо-
  • сурово-
  • какво да сготвя

Ястие за ценители

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

телешко месо - 150 г телешко бон филе; пармезан - 30 г; рукола - 30 г; лимони - 1 брой; зехтин - 2 с.л.; сух розмарин - 1 с.л.; черен пипер - на зърна; сол - на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете телешкото на много тънко.

Оставете го да се маринова за 24 часа в сместа от зехтина, изцедения лимонов сок, розмарин и черен пипер.

След това го сложете да се замрази при температура минус 20 градуса.

Така карпачото е готово за консумация.

Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини