Отидете към основна версия

999 13

Рецепта на деня: Кибе - пълнени кюфтета от Близкия изток

  • кибе-
  • кюфтета-
  • булгур-
  • близкия изток-
  • какво да сготвя

Национално ястие на Сирия и Ливан

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

агнешко месо - 450 г; олио - за пържене. За кибето: булгур - 225 г; люти чушки - 1 бр.; лук - 1 глава; черен пипер; сол. За пълнежа: лук - 1 глава; кедрови ядки - 50 г; зехтин - 2 с.л.; бахар - 1.5 ч.л.; кориандър - 4 с.л.

Начин на приготвяне:

Смелете месото. Накиснете булгура във вода за 15 минути. Отцедете, след което го смесете с лютата чушка, лука, половината от месото, сол и черен пипер.

За да направите пълнежа, запържете лука и кедровите ядки за 5 минути. Прибавете бахара и оставащата кайма и запържете, докато месото покафенее.

Добавете кориандъра, сол и черен пипер. От сместа с булгура оформете във форма на торта и я нарежете на 12 триъгълника.

Всеки триъгълник се оформя като кюфте и напълнете със сместа. С помощта на ръцете си оформете топчета и ги изпържете, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини