Необходими продукти:
агнешко месо - 450 г; олио - за пържене. За кибето: булгур - 225 г; люти чушки - 1 бр.; лук - 1 глава; черен пипер; сол. За пълнежа: лук - 1 глава; кедрови ядки - 50 г; зехтин - 2 с.л.; бахар - 1.5 ч.л.; кориандър - 4 с.л.Начин на приготвяне:
Смелете месото. Накиснете булгура във вода за 15 минути. Отцедете, след което го смесете с лютата чушка, лука, половината от месото, сол и черен пипер.
За да направите пълнежа, запържете лука и кедровите ядки за 5 минути. Прибавете бахара и оставащата кайма и запържете, докато месото покафенее.
Добавете кориандъра, сол и черен пипер. От сместа с булгура оформете във форма на торта и я нарежете на 12 триъгълника.
Всеки триъгълник се оформя като кюфте и напълнете със сместа. С помощта на ръцете си оформете топчета и ги изпържете, пише gotvach.bg.