Необходими продукти:
400 г макарони; 1 глава червен лук; 1-2 скилидки чесън; 1 морков; 3-4 кисели краставички; 1 малка консерва царевица; 1 чаша кисело мляко; сол на вкус; 150-200 г краве сирене; 2 сварени яйца; пресен магданоз; сладък червен пипер.Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера се слага много вода, след което се слага на котлона и се загрява до кипване.
Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.
Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан.
През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.
Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква.
Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа.
След това се добавят наситнените кисели краставички и наситнения лук.
Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица от консерва.
След като разбъркате добре салатата, залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).
Отгоре настържете около 150 г краве сирене, може и друго по ваш вкус.
След като отново разбъркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.
След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.
Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах, пише flagman.bg.