Необходими продукти:
3 с.л. лека майонеза; 1 с.л. чили сос; 2 с.л. соев сос; 2 с.л. мирин (сладко оризово вино); 1 с.л. затоплено сусамово олио; 1 с.л. мед; 300 г сьомга сашими; 1 морков ; 1 краставица; 2-3 стръка пресен лук; 1 авокадо (нарязано на филийки); 1 мерителна чаша зелен боб едамаме, готово за консумация; 250 г бял ориз за суши; 1-2 глави лук (ситно нарязан); 1 с.л. кокосово масло сусамови семки (за украса).Начин на приготвяне:
Първо смесете леката майонеза, чили соса, соевия сос, миринът, сусамовото олио и меда, за да направите гладка смес за маринатата.
Отделете половината маринатата, за да я използвате за дресинга по-късно. След това добавете сашими сьомгата към останалата част от маринатата, разбъркайте и внимавайте да не я раздробите. След това я оставете така за поне един час.
Измийте ориза за суши, докато водата не остане бистра. После сгответе ориза според инструкциите на опаковката (обикновено се готви за около 10 минути и след това се запарва за още 10 минути) и го оставете да се охлади преди да сервирате.
Нарежете краставицата на четвъртинки, пресния лук на ленти и морковите на жулиени с помощта на белачка.
После затоплете кокосовото масло на незалепващ тиган и добавете нарязан лук. Внимателно запържете леко лука на ниска температура за около 7 минути, докато придобие златист загар и стане хрупкав. След това го извадете от тигана и го преместете на парче кухненска хартия .
След като всичко е готово, подредете своята поке купа като сложите един ред от ориза като основа и след това добавете всички други продукти. Поръсете със сусамови семки и се насладете на тази вкусотия. Можете също така да я съхранявате в хладилника до 3 дни, пише Myprotein.bg.