Необходими продукти:
5 картофа; 4 наденички или кренвирши или друг колбас; 2 яйца; 100 г настърган кашкавал; Сол и черен пипер на вкус; Ситно нарязан зелен лук.Начин на приготвяне:
Измийте, обелете и сварете картофите в подсолена вода.
След това оставете картофите да изстинат, настържете ги на едро ренде, добавете яйцата и разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете картофената смес в съд за печене или тава, която сте намазали с олио. Отгоре се нарязват кръгчета наденица, поръсва се с настърган кашкавал и се слагат в загрята фурна.
Пече се при температура 190 градуса за 10-15 минути.
Сервирайте пицата, поръсена със зелен лук, пише flagman.bg.