Отидете към основна версия

3 480 17

Ислямо-левичари и терористи

  • шарли ебдо-
  • франция-
  • ислямисти-
  • терор

Има ли връзка между ислямо-левичарството и терора в Париж?

Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли връзка между ислямо-левичарството, омразата/неприязънта към Америка и Израел с терора в Париж. Този въпрос задава преводачът Огнян Дъскарев в мнение, публикувано във Фейсбук. Дъскарев припомня как Франция в годините се справя с опитите за тероризъм на нейна територия.

Западният свят с право се възмущава от ислямското терористично нападение вчера в Париж, при което загинаха 12 души. С право са ужасени и французите, които вчера изпълниха площадите и протестираха против ислямския терор. Абсолютно нищо не оправдава хладнокръвното убийство на 10 журналисти от лявото сатирично списание и 2 полицаи.

Но /винаги има „но”!/, затова искам да припомня, че през годините мнозинството от французите и левите и десните им правителства, одобриха ето това:

1/ През 70-те Франция си купи имунитет за гражданската авиация, като осигури неофициален „финансов принос” за палестинските терористични групи, които се занимаваха с новия /тогава/ терор – отвличане на пътнически самолети.

2/ През 1986г. Франция си купи имунитет против иранския тероризъм, който уби десетки французи в Париж и други френски градове /става дума главно за атентатите в парижкото метро/, като размрази повече от милион долара ирански авоари.

3/ През 90-те Франция разреши /неофициално/ на алжирски терористични групи да събират пари и да набират доброволци на френска територия.

4/ През годините, френските правителства влязоха в преговори и платиха огромни суми за освобождаването на около 100 френски заложници в Близкия изток и Северна Африка, въпреки официалните твърдения, че с терористи не се преговаря.

5/ През годините Франция усилено и гордо поддържаше представата, че французите са най-добрите приятели на арабите и мюсюлманите. Ето защо Франция беше първата западна сила, която наложи забрана за износ на оръжия за Израел и първата западна страна, която позволи на ООП на Арафат да отвори „посолство” в Париж.

6/ В 1996 Франция отказа да постави в списъка с терористични организации Хамас и Хизбула и така попречи на споразумение на Г-7 да приеме 45 мерки за борба със световния терор.

7/ През есента на 2005 г. във Франция избухнаха масови, разрушителни ислямски бунтове. Запалени бяха десетки хиляди коли и сгради. Щетите бяха за милиони, но властите не взеха почти никакви мерки против извършителите. Вместо това отговориха с повече социална справедливост, толерантност и мултикултурие. Единствен Никола Саркози, тогава вътрешен министър се осмели да нарече извършителите с правилната дума – измет, за което беше ожесточено нападнат и трябваше да се извинява.

7/ През декември 2014 Франция гласува в ООН за арабската резолюция в подкрепа на създаване на палестинска държава, без да има мирен договор с Израел.

8/ И най-важното – в 2003 огромното мнозинство от французите, начело с правителството им подкрепиха Садам Хюсеин против Америка. Дори външният министър Доминик де Вилпен отиде на специално посещение в Африка, за създаде съюз на африкански държави против Америка! Питам се това дали е поведение на съюзник и дали тези действия на Париж са се харесали на глобалния ислямски терор, тогава в 2003?

Днес точно същите международни политолози, журналисти, политици, медии, които от години разпространяват ислямо-левичарство, антиамериканизъм и антиционизъм, с ужас ридаят за невинните жертви на ислямистите! Днес точно същите международни политолози, журналисти, политици, медии, които преди година мощно РЕВАХА против американското електронно подслушване, насочено, естествено, против терористите, и така непряко им помогнаха, горко плачат за екзекутираните невинни хора в Париж!

Българските политкоректни папагали незабавно се озоваха на поста си и дежурно започнаха да осъждат ислямското престъпление: днес гледах в сутрешните тв блокове журналист, който неотдавна обвини Америка за създаването на Ислямска държава, експерт по сигурността, който често и безумно намекваше, че не Хизбула, а Израел е организатор на терора в Бургас преди 2 години, беше цитирана кореспондентка на голям вестник в Германия, която заявила, че случилото се вчера в Париж е 11 септември на Европа. /Същата личност написа, че лагерът за ислямски терористи в Гуантанамо е „престъпление против човечеството”. Всеки живот е безценен, но изглежда, че тази екзалтирана жена не знае, че през пролетта на 2004 ислямистите убиха при атентати в Испания 200 души/. Карикатурист от известен ляв вестник днес бързо се отчете с бутафорна карикатура на кръвожаден терорист. Но същият карикатурист, като анонимен участник в интернет форуми, преди 10 години яростно защитаваше Садам Хюсеин и осъждаше Америка.

Лицемерието на българските политкоректни папагали е начин на живот за тях и никак не ме учудва.

И все пак: има ли връзка между ислямо-левичарството, омразата/неприязънта към Америка и Израел с терора в Париж?

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини