Last news in Fakti

9 Януари, 2015 18:19, обновена 9 Януари, 2015 20:04 5 591 22

Убити са братята Куаши и похитителят в парижкия магазин (обновена)

  • "шарли ебдо"-
  • париж-
  • куаши-
  • полицията-
  • шарли ебдо-
  • ликвидирани-
  • заложници

Паралелни полицейски операции в Париж и северно от френската столица

Убити са братята Куаши и похитителят в парижкия магазин (обновена) - 1
Снимка: АП/БТА

Френският посланик в София Ксавие Лапер дьо Кабан заяви пред БНТ, че е получил информация, че терористите братя Куаши са ликвидирани, а заложникът - освободен. Позовавайки се на френски медии, Би Би Си също съобщи, че двамата терористи са убити при акцията. Първоначално полицията е използвала гранати, предизвикващи загуба на съзнанието.

Преди да бъдат убити Саид и Шериф Куаши излезли от обсадената печатница, стреляйки по полицаите. Един полицай е ранен при щурма.

Изстрели и експлозии са били чути от мястото, където полицията е обградила двамата терористи, братята Саид и Шериф Куаши, заподозрени за атаката срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли Ебдо", съобщи Би Би Си по-рано. Това говори, че полицейската операция за залавянето им може би е започнала. Те бяха обградени в печатница северно от Париж и според информацията, държаха поне един заложник.

По-рано бе съобщено, че болниците в околността са преминали на т.нар. "бял режим" - в пълна готовност да приемат много ранени, ако се наложи. Наблизо има и дълга редица полицейски коли.

В същото време са чути и 4 силни експлозии в магазина в Париж, където терорист държа заложници. По непотвърдени сведения, той е уцелен от силите на реда, които са започнали паралелна операция по неутрализирането му. По-рано той обяви, че ще убие заложниците, ако братя Куаши не бъдат пуснати. Според най-новата информация заложниците са били видени да излизат от магазина, а похитителят е убит.

Журналистите са били помолени да се оттеглят от улиците. Командосите атакували магазина синхронизирано с атаката в Дамартен-ан-Гоел, където бяха обградени братята Куаши, избили журналистите в Шарли Ебдо.

Похитителят Амеди Кулибали, който е основен заподозрян за убийството на млада полицайка, е мъртъв, потвърди полицията. При операцията в магазина са ранени четирима души.

По-късно стана ясно обаче, че петима от взетите за заложници са загинали. Все още не е ясно колко заложници са били държани в супермаркета, но множество източници посочват, че около 10 души са били забелязани да бягат от сградата по време на полицейската операция за тяхното спасяване, предаде в. "Фигаро".

Телата на пет души, сред които предполагаемият похитител Амеди Кулибали, са намерени в супермаркета за еврейски храни (кашер) в Порт де Венснен, Източен Париж, след оплицейската операция, съобщи Ройтерс.

Кулибали е убит от силите на реда. Засега не се знае дали другите четирима са били убити по време на щурма, или при стрелбата по-рано през деня.

Официалната информация беше за две жертви.

 

Очаквайте още подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    "гранати, предизвикващи загуба на съзнанието".....Утрепахте рибата!!!

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Skier

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    точно така беше съобщено и в новините руменчо, ама ти сигурно си по-запознат от и ройтерс.

    Коментиран от #5

  • 3 Монго

    2 0 Отговор
    Ако с използвани гранати предизвикващи загуба на съзнание, защо са ги гръмнали? Явно са се съпротивлявали в безсъзнание...

    Коментиран от #4

  • 4 цонко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    така се прави иначе процеси 5 години и доживотен
  • 5 Румен Янев

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Skier":

    Слушай си Ройтерс приятелче и си им вярвай безрезервно!Те и за 11-ти септември казаха че самолет като се вреже високо в сграда тя рухва като пясъчна кула .... Вярвай им приятелче - те това искат от теб !!!И при близнаците намериха лична карта ...и тук така...но ти си вярвай...Нали са "хуманни" франсетата?Като са им"изгубили"съзнанието защо са ги гръмнали???Размърдаи си малко клетките и проумей че са гръмнати защото са НЕУДОБНИ.....Мъртвия не говори-вдявяш ли????

    Коментиран от #6, #7, #11, #12

  • 6 Марто

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    Много говориш, а нищо не казваш. Цонко го е казал много добре. Само смърт за тези. Иначе процеси, адвокати и като нищо ще избягат от някой затвор.
  • 7 Никой

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    Това точно за самолета е пълна тъпотия. Наистина ли си вярваш, че когато два тежащи по няколкостотин тона самолети се ударят с 900км/ч в кула тя просто ще си устане. Върни се в часовете по физика да ти се оправи промития от руснаци мозък.

    Коментиран от #21

  • 8 Владислав Димитров

    1 1 Отговор
    За кучетата, кучешка смърт
  • 9 Никой

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Ами като ти гръмне една граната до теб нищо чудно да загубиш съзнание. То само от звука може да стане. Ама само с игране на CS не се научават тея неща.
  • 10 onq s konq

    0 1 Отговор
    Тия гранати эа "эагуба на съэнание" са мн ефективни,но трябва иэвестен опит и предварителни тренировки при употребана им.Всъщност в тях няма експлоэив,а целта е да бъде нацелен обекта по главата.
  • 11 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    Разбира се, че няма да вярваме на тях, но ще вярваме на теб - анонимния конспиративен параноик!
    Сега сигурно се готви заговор срещу теб от ЦРУ, КГБ и МИ 5, защото си много прозорлив и си неудобен за тях. Скрий си добре личната карта, за да не подхвърлят при следващия атентат, например в Сидни!
    Аман !!!
  • 12 hienata

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    И мен ме тресе съмнението, че това са истинските убиици. Някак е нелогично добре обучен терорист вложил усилия и подготовка за да извърши почти самоубииствен акт, да носи кавито и да е документи в себе си, камо ли истински,че на всичкото отгоре и да ги изтърве в колата, която (колко удобно) е изоставена, без да и драснат клечката. Нелогично и абсурдно. Спечелих бас,че тези двамата ще бъдат убити без да проговорят.

    Коментиран от #13

  • 13 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "hienata":

    загубил си баса.убити са след като са дали изявление пред медиите.може сега да поискаш да се направи експертиза на гласа им ,щото френските медии са всъщност евреиски,а те са свързани с цру и извънземните!
  • 14 кмета

    0 2 Отговор
    вие па от де те сигурни,че има такава граната доказателство не някои бил казал , да но започне офанзивата и бг ,че само 50,000са циганите влезли в нашата про м...лска настроена държава за 2014 и ще гледам как ви колят тогава ще викате както хората са викали в париж но няма кои да ти помогне защото ,вече сте бъвали отрова.ЯСНИ са две неща и половината хора в форума са с такива гранати гръмнали в главите ,че сте получили загуба на духа. Второто разбира се ,че информационно право и блокове се командват от кои крадците на животи абе тези хора говорят каквото им се каже не истината тя винаги е друга и скрита за хубавите хора а не дупедавци .Франция иска да паднат меките срещу русия и какво цру се намеси то на това си беше в кърпа вързано в Германия защо няма атентати за сега де ясна политика за циганите щом си черен заповядай .И последно а хора които не са мърдали са не мъдри личи си по простите превзети дори и лаконични драсканици .
  • 15 TODOR STOYANOV

    1 3 Отговор
    УБИТИТЕ СА САМО ЗАПОДОЗРЕНИ И ПРЕДПОЛАГАЕМИ
    БРАВО ВСИЧКО СВЪРШВА ДО ТУК!В ГРАД, КЪДЕТО НА ВСЯКО КЬОШЕ И ВСЕКИ МАГАЗИН ИМА КАМЕРИ НИ ПРЕДОСТАВЯТ "ЛЮБИТЕЛСКИ" ЗАПИС НА НАПАДЕНИЕТО И СТРЕЛБАТА!ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ, НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗА ДЕВЕТ!СЕГА ЩЕ ВИДИМ КАКВИ МЕРКИ ЩЕ ВЗЕМАТ "ВЕЛИКИТЕ" СИЛИ ЗА ДА ВДИГНАТ НА КРАК ПАДАЩОТО ЕВРО СПРЯМО ДОЛАРА
  • 16 Гост

    3 2 Отговор
    Всички от Карлуково ли имат възможност да пишат тук? То не са конспирации, фобии, постановки...
    Абе хора, вземете се лекувайте, че с такива като вас, никога нашата държава няма да се оправи!
  • 17 Румен Янев

    1 3 Отговор
    Към тези които не приемат истината каквато е.
    1- защо си мислите че двама братя самосиндикално са врътнали и никой не седи зад тях?И вместо да ги заловят/което явно е неудобно някои му/са ги елиминирали?
    2-Колко са били изкукали тези за да си оставят личните карти? / Добре че не намериха и кръщелните им свидетелства/
    3-При положение че еврото се срива - просто ще видим каква е целта за да се погубят невинни хора / визирам журналистите които бяха похарчени/
    4-Относно близнаците - защо във фаталния ден нито един евреин не отиде на работа???Защо изтече информация че в момента на удара със самолета в подземния паркинг е имало взрив???Защо се погубиха толкова хора.....Има филми в нета и преди да говорите че някой е от Карлуково се позапознайте !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Румен Янев":

    Каква истина бе, човече???
    1. Защо си мислиш, че никой не може да превърти, да грабне оръжие и да изтрепе 10-на души? Излиза, че всяко криминално престъпление е свързано непременно с някакви конспиративни заговори ли?!
    2. Явно сам си си отговорил на въпроса - били са изкукали и са искали да разберат кои са!
    3. При положение, че е студено, а се говори за Глобалното затопляне, не мислиш ли, че за това французите са си спретнали подобна касапница?
    Май Големия розов слон те навестява доста често?!
    Вярно е, че е пълно с лъжи в медиите, но подобни трагедии не може да се зачеркнат като дирижирани конспирации!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Шибани ислямисти

    1 1 Отговор
    Отивам на банкет. Ще ям и ще пия докато не падна под масата. Какъв е поводът ли? Ами това, че още няколко ислямета са убити. Това ме прави щастлив. Мразя ги от дъното на душата си. Колкото повече ислямета по света бъдат избити толкова по щастлив човек съм.
  • 20 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    http://fakti.bg/world/127185-alen-rodie-atakata-sreshtu-sharli-ebdo-ne-e-spontanna-a-e-planirana-s-godini

    Коментиран от #22

  • 21 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    "просто ще си устане"....аз със физиката съм си добре ама ти с българския си много скаран.../ всъщност той майчин ли ти е ? / ???? Невъзможно е да удариш сграда високо и тя да падне като че ли е от пясък!!!Дори за нашите стандарти няма как да стане това ако няма въздействие от долу физико!!!!Един скапан мавзолей инженери го гърмяха на три пъти докато падне та нима мислиш че близнаците са конструирани от по-калпав човек че да не издържат от лястовица ударила се в покрива?????БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ!!!!!
  • 22 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Румен Янев":

    Какво ми постваш мнения в медии? Нали не вярваш на нищо в тях? Или вярваш само на угодните на теб статии?
    Май не се лекуваш от агорафобията си и маниакалната си тревожност?!
Новини по държави: