Last news in Fakti

13 Януари, 2015 10:10 2 824 6

„Шарли Ебдо“: Всичко е простено - Видео

  • шарли ебдо-
  • карикатура-
  • мохамед-
  • пророк-
  • тероризъм

250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната

Карикатура на плачещия пророк Мохамед е опит да се постигне помирение в обществото за трагичния акт

Първият брой на френското сатирично списание ще излезе на 14 януари сряда в 3 млн. бройки. Това е 50 пъти повече от традиционния му тираж.

На първа страница на зелен фон се вижда пророка Мохамед, който под надписа „Всичко е простено“ държи табела „Аз съм Шарли“.

Карикатура на плачещия пророк Мохамед е опит да се постигне помирение в обществото за трагичния акт, коментира в профила си в Twitter Алис Вал.

На 7 януари братята Шариф и Саид Куаши убиха 12 души в редакцията на списанието и раниха други десетима.

Излизането на списанието става възможно след като в. „Либерасион“ отвори редакцията си за опечалените колеги. Редакцията на „Шарли Ебдо“ е затворена заради следствието по нападението, в което загинаха 8 журналисти.

Френските власти ще отпуснат на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо“ около 1 млн. евро, съобщи преди дни министърът на културата на Франция Фльор Пелерин.

Часове след кървавата касапница на братята Шариф и Саид Куаши водещи издания обявиха волята си безкористна подкрепа на колегите си от „Шарли Ебдо“, за да могат да продължат своята работа.

250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    0 1 Отговор
    А бе убили сега са на бахамите или карибите а хората вярват ли вярват нали телевизора каза значи е така след 9 11 това е най-нагласения атентат.Стига с тези шантазми накрая и малките деца от градината ще различават глупостите .
  • 2 раптор

    2 0 Отговор
    Не мисля, че ще има някакъв ефект! По-скоро нещата няма да се променят! Може би по-светските мюсюлмани ще го приемат добре, но едва ли кой знае колко... Все пак им е забранено да илюстрират Мухамед под каквато и да е форма, което пак си е грях! Абе франсетата са прекалено високомерни, за да проумеят, че исляма ги побеждава! И все пак си плащат за греховете! Многовековния колониален гнет който са опражнявали... организираната от тях атака на Либия... и други по-мъгливи случки!
  • 3 Учител

    1 0 Отговор
    До раптор: Изглеждаш изключително просветен и ерудиран човек, но се научи да пишеш, ако обичаш. Иначе си прав - задръстените, консервативни мюсюлмани няма да се трогнат от карикатурата.

    До кмета: Умряха хора на улицата. Пред свидетели. Къде виждаш инсценировка?! Глупаво изказване правиш...
  • 4 raptor

    1 0 Отговор
    Прав си учителю! Бях сънен и се оплесках... Съжалявам, че правописа ми е слаб. Благодаря, че въпреки това не си ме заклеймил като идиот. :)
  • 5 Stefan Stefanov

    1 0 Отговор
    -Хм,простено!Кой, на кого е простил?Не вярвам,че майка на убито дете,ще произнесе това!
  • 6 Бай хой

    3 0 Отговор
    Тия трябва да им забранят със закон да рисуват поради некадърност.

    Французи убиха французи с цел да се наложи кървав терор над чужд народ.

    чефо а майките на убитите хиляди деца при въздушните удари как да простят ве.
Новини по държави: