Last news in Fakti

9 Януари, 2015 10:35 3 398 17

Ислямо-левичари и терористи

  • шарли ебдо-
  • франция-
  • ислямисти-
  • терор

Има ли връзка между ислямо-левичарството и терора в Париж?

Ислямо-левичари и терористи - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли връзка между ислямо-левичарството, омразата/неприязънта към Америка и Израел с терора в Париж. Този въпрос задава преводачът Огнян Дъскарев в мнение, публикувано във Фейсбук. Дъскарев припомня как Франция в годините се справя с опитите за тероризъм на нейна територия.

Западният свят с право се възмущава от ислямското терористично нападение вчера в Париж, при което загинаха 12 души. С право са ужасени и французите, които вчера изпълниха площадите и протестираха против ислямския терор. Абсолютно нищо не оправдава хладнокръвното убийство на 10 журналисти от лявото сатирично списание и 2 полицаи.

Но /винаги има „но”!/, затова искам да припомня, че през годините мнозинството от французите и левите и десните им правителства, одобриха ето това:

1/ През 70-те Франция си купи имунитет за гражданската авиация, като осигури неофициален „финансов принос” за палестинските терористични групи, които се занимаваха с новия /тогава/ терор – отвличане на пътнически самолети.

2/ През 1986г. Франция си купи имунитет против иранския тероризъм, който уби десетки французи в Париж и други френски градове /става дума главно за атентатите в парижкото метро/, като размрази повече от милион долара ирански авоари.

3/ През 90-те Франция разреши /неофициално/ на алжирски терористични групи да събират пари и да набират доброволци на френска територия.

4/ През годините, френските правителства влязоха в преговори и платиха огромни суми за освобождаването на около 100 френски заложници в Близкия изток и Северна Африка, въпреки официалните твърдения, че с терористи не се преговаря.

5/ През годините Франция усилено и гордо поддържаше представата, че французите са най-добрите приятели на арабите и мюсюлманите. Ето защо Франция беше първата западна сила, която наложи забрана за износ на оръжия за Израел и първата западна страна, която позволи на ООП на Арафат да отвори „посолство” в Париж.

6/ В 1996 Франция отказа да постави в списъка с терористични организации Хамас и Хизбула и така попречи на споразумение на Г-7 да приеме 45 мерки за борба със световния терор.

7/ През есента на 2005 г. във Франция избухнаха масови, разрушителни ислямски бунтове. Запалени бяха десетки хиляди коли и сгради. Щетите бяха за милиони, но властите не взеха почти никакви мерки против извършителите. Вместо това отговориха с повече социална справедливост, толерантност и мултикултурие. Единствен Никола Саркози, тогава вътрешен министър се осмели да нарече извършителите с правилната дума – измет, за което беше ожесточено нападнат и трябваше да се извинява.

7/ През декември 2014 Франция гласува в ООН за арабската резолюция в подкрепа на създаване на палестинска държава, без да има мирен договор с Израел.

8/ И най-важното – в 2003 огромното мнозинство от французите, начело с правителството им подкрепиха Садам Хюсеин против Америка. Дори външният министър Доминик де Вилпен отиде на специално посещение в Африка, за създаде съюз на африкански държави против Америка! Питам се това дали е поведение на съюзник и дали тези действия на Париж са се харесали на глобалния ислямски терор, тогава в 2003?

Днес точно същите международни политолози, журналисти, политици, медии, които от години разпространяват ислямо-левичарство, антиамериканизъм и антиционизъм, с ужас ридаят за невинните жертви на ислямистите! Днес точно същите международни политолози, журналисти, политици, медии, които преди година мощно РЕВАХА против американското електронно подслушване, насочено, естествено, против терористите, и така непряко им помогнаха, горко плачат за екзекутираните невинни хора в Париж!

Българските политкоректни папагали незабавно се озоваха на поста си и дежурно започнаха да осъждат ислямското престъпление: днес гледах в сутрешните тв блокове журналист, който неотдавна обвини Америка за създаването на Ислямска държава, експерт по сигурността, който често и безумно намекваше, че не Хизбула, а Израел е организатор на терора в Бургас преди 2 години, беше цитирана кореспондентка на голям вестник в Германия, която заявила, че случилото се вчера в Париж е 11 септември на Европа. /Същата личност написа, че лагерът за ислямски терористи в Гуантанамо е „престъпление против човечеството”. Всеки живот е безценен, но изглежда, че тази екзалтирана жена не знае, че през пролетта на 2004 ислямистите убиха при атентати в Испания 200 души/. Карикатурист от известен ляв вестник днес бързо се отчете с бутафорна карикатура на кръвожаден терорист. Но същият карикатурист, като анонимен участник в интернет форуми, преди 10 години яростно защитаваше Садам Хюсеин и осъждаше Америка.

Лицемерието на българските политкоректни папагали е начин на живот за тях и никак не ме учудва.

И все пак: има ли връзка между ислямо-левичарството, омразата/неприязънта към Америка и Израел с терора в Париж?

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    2 0 Отговор
    И все пак: тоя дали има мозък? Франция една от малкото държави, която винаги се е опитвала (макар че не винаги успяваше) да стои на страната на справедливостта - и когато подкрепи Палестина, и най-вече когато подкрепи Хусейн срещу американци (днес не е 2003, днес вече е доказано, че "химическо оръжие на Хюсейн" беше обикновен прах за пране, но никой така и не е отговорил пред международния съд за това воено престъпление). А сега - американци извършиха поредния терористичен акт, за да озлобят францизу (които са супер толерантни) срещу араби
  • 2 Васил Димчев

    3 0 Отговор
    Оги май едно си знаеш и едно си баеш. Да ти припомня само че до миналата година тези главорези избиваха християни и разрушаваха църкви, а цялата демократична общност начело със сащ е ес ги подпомагаха и се възхищаваха от самоотвержената им борба за налагане на западен модел в Сирия.

    Май този западен модел взе да им се връща. С тяхните камъни по тяхните глави.

    И нищо не споменаваш за базите за обучаване на терористи в Йордания, Турция и ...
  • 3 The Big Boss

    3 0 Отговор
    Сега почва да се вижда, че Садам, Кадафи и пр. са много по-добър вариант от това което създадоха американците на техните територии.

  • 4 Питащ

    0 0 Отговор
    Има ли РАЗЛИКА между наште комунета и т.н ТЕРОРИСТИ в Париж? Ами гледайте " Черните ангели" с др. Серж и вижте. "Открийте 10-те разлики", ако изобщо ги има. Може само да се окаже, че терористите вярват в Бог, а нашите убийци и това не са имали. Иначе, ако вървим по тая аналогия и логика- ще дойде техния 9ти септември, ще доизколят де що не им харесва, ще окрадат де що има, ЩЕ СЕ НАСТАНЯТ В ЧУЖДИ ИМОТИ, ЩЕ УПРАВЛЯВАТ 45 ГОД ЩАСТЛИВО И НЕОБЕЗПОКОЯВАНО, А НА 70тата година- ще седят в новия Парламент на Новия демократичен строи и ще се хилят на наивниците и глупаците от трибуната, които са си мислили, че са се отървали от тая плява. Да, ама не, както казваше един ...
  • 5 Valentin Waltschew

    0 0 Отговор
    кудос Дъскарев ... хиляди Парижанци и други по света протестират срещу това което се случи в Париж ... къде е са протестите в Арабския свят против това което се случи, въобще къде са Френските мюсулмани да протестрат за това което се случи... те мълчат ... понеже мнозиството Араби мразят запада, свободата и демокрацията ... Френски идей ( в основата на Американската революция и конституция) ... но за съжеление самите Французи забравиха за това в годините в името на "толерантност" и криворазбрани "леви" чувства за виновност за колониялния период на старата Френска Империя
  • 6 Монго

    0 0 Отговор
    "... ислямо-левичарството...", браво на автора трепе с иновацията.
  • 7 ьььььь

    1 0 Отговор
    бъдещето на света е ислямо-социалистическо, бъдещето на българия е чернокожо дете с дръпнати очи което рецитира "аз съм българче" на турски, нищо не може да спре това и каквито и мерки да предприемем те не са твърде крайни защото вече е късно, така че не трябва да чакаме на държават а всички ние да предприемем действия по изкореняването на исляма и комунизма от европа, няма да успеем но поне може да опитаме...
  • 8 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    френската външна политика бе доминирана от леви политически кръгове след 60 те години и това сериозно повлия на френската система за сигурност,надявам се атентатите да отрезвят французите.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Али Бабата

    1 0 Отговор
    Странни неща стават с тези терористи.Осемнадесет годишният разбира от социалната мрежа,че е търсен терорист и се предава в полицията,като има желязно алиби,потвърдено от доста негови съученици.Братята бягат и запалват първата кола,за да заличат следи си пред...синагога.Във втората кола изключително добре ''подготвените'' терористи изгубват/изпускат/?!? една от личните си карти.За капак напускат Париж,после се връщат,пак обръщат посоката и сега били в някаква гора.88 000 хиляди ги преследват...

    Резултатът от цялата работа е,че самолетоносачът ''Шарл дьо Гол''заедно с ударна група кораби,придружени от поне една ядрена подводница тръгват за Персийския залив.На 16 януари ще бъде официално обявено,лично от Оланд на борда на ''Шарл дьо Гол''.
  • 10 Али Бабата

    0 0 Отговор
    Колко ли лесно се манипулира общественото мнение!!!

    1.Атентатите от 11 септември 2001 г.-САЩ
    1а. 7 октомври 2001 г. война в Афганистан.

    2.„10 журналисти и двама полицаи застреляни в Париж“
    2а.„Париж. Франция планира, в рамките на борбата с терористичната групировка „Ислямска държава”, да разположи самолетоносача „Шарл де Гол” в Персийския залив, предаде ТАСС. Самолетоносачът ще участва в борбата с „Ислямска държава” заедно с международната коалиция и САЩ. Представител на Елисейския дворец отбеляза, че в случай на необходимост, самолетоносачът може да участва и в други операции на международната коалиция.“

    http://www.focus-news.net/news/2015/01/07/2009042/frantsiya-planira-da-razpolozhi-samoletonosacha-sharl-de-gol-v-persiyskiya-zaliv.html

    Тероризмът работи сто на сто. Това е най-добрият метод за контрол, навсякъде по всяко време.

  • 11 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    "Никола Саркози е десен политик и най-често смятан за проамерикански настроен."
    Деси /Стояне/ глупостите ти нямат край, добре, че никой не те пита за мнението ти...
  • 12 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    "...френската външна политика бе доминирана от леви политически кръгове след 60 те години...". Тя простотията няма край ама хайде- Шарл дьо Гол президент от 1959-1969 /тоя ще е най- върлия комунист/, Жискар д*Естен 1974-1981-твърд голист /и тоя ще да е брат*чед на Сталин/, Жак Ширак 1995-2002 лидер на десните голистки партии /е тоя е вече червен агент- провокатор/ и между тях се мотае Фронсоа Митеран, е те тоя вече е ляв, а и сегашния Олан...

    Коментиран от #13

  • 13 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    френските политически кръгове са доминирани от леви идеи ,може би без саркози.комплекса на французите, че не ги приемат като световна суперсила ,винаги са избивали наляво особено по отношение на ссср,русия,нато ,близък изток .политиците дето ми цитираш също са повлияни точно от тези кръгове и затова се берат тези плодове днес.франция потдържаше интифадата,блокираше твърдия курс срещу ссср,излезе от нато при де гол,толерантна е към хамас .тя не изгради сериозни силови структури за потдържане на европеиския интерес ,а се придържаше към компромиса,саркози реши да промени тази политическа практика и бе из хвърлен от политиката .сравняваики немските ,англииските и френските политици лесно може да разграничиш,англииския консерватизъм,немския прагматизъм и френското левичарство.

    Коментиран от #14

  • 14 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    О, да ти всичко знаеш, даже по-добре от французите. Покритие, покритие Стоянеее, само с голо плямпане не става. Давам ти факти за френските президенти, с дати, години, партии и т.н. Ти си пееш общи приказки-всички са комунисти. Определено не си в час. Ама ти си знаеш...

    Коментиран от #16

  • 15 Али Бабата

    1 0 Отговор
    Накратко: шегата с мюсюлмани е хумор, шегата с евреи е антисемитизъм.
    Не толкова накратко:
    1. Питах и пак питам: Защо никой не говори за уволненият карикатурист, който е рисувал семитски карикатури?
    2. Защо американските медии не показват плакатите с карикатурите когато отразяват шествията? (шубето голям страх ли е? Къде е свободата на словото в "земята на храбрите, домът на свободните"?)
    3. Защо никой не говори за това че, ислямска държава е обучена, финансирана и въоръжена от щатите до степен самостоятелност?
    4. Глобализма плаща ли си цената? (тия типове са родени и израснали във Франция и въпреки всичко умряха за кауза която не би трябвало да е тяхна. Англичаните патят от същото. Там има повече индийци от колкото англичани. Колониите им го... на място където е тъмно, топло и влажно).

    Коментиран от #17

  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    ти що не прочете точно кво съм писал в пост номер 8?повлияна от леви политически кръгове!!!!и тва е истината ,де гол въпреки че се води десен има лява външна политика ,вади франция от нато ,скарва се със сащ, великобритания и германия,а се спрятелява със ссср ,митеран деистваше също ляво,ширак също!подкрепяха се арафат и компания,куба,хамас.нападаше се израел и сащ,флиртуваше се с русия.тва е плoд на точно тези френски среди ,които имат комплекси за това, че франция не е суперсилата която трябва да е и че е романтично да си левичар,там се нападаше и пиночет и подкрепяше ,че гевара ,въпреки че пиночет си е направо хуманист спрямо профитерориста че!за този тип левичарство като упрек говорят и голяма част от дисидентите успели да избягат във франция ,особено тези от русия или по-скоро от ссср.
    разчитаики на това че е стана на компромиса и че не се меси в работата на тарамбуките ще я подминат,но уви тези както и предишните като карлос чакала да речем разбират само от силата ,а не от заигравките ,които френската външна политка от години им прави в ущърб на реалните си съюзници!
  • 17 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Али Бабата":

    уволнения карикатурист дали е със същата атрактивност като убитите в центъра на париж 17 човека?
    в европа има съдилища и ако е уволнен несправедливо ще вземе и някое евро!
    американците показват всичко ,а всяка медия си има своя политика.всеки който иска там може да види в подробности ,карикатури и т.н. ,но едни медии показаха детайлно убииствата и карикатурите други не и от двата вида имаше американски такива!
    ислямска държава не е нито финансирана нито въоръжена от сащ напротив,америка е съюзник с противниците и и воюва срещу нея,а и ще я унищожи!
    за глобализма си прав ,ще мине известно време и ще платим цена докато се универсализира ценностната система на целия свят,но за сега работите са обнадеждаващи в тази посока!