9 Януари, 2015 12:40 28 665 31

Окачиха свинска глава на врата на джамия в Корсика

  • корт-
  • корсика-
  • шарли ебдо-
  • свинска глава

На мястото на престъплението е открито писмо

Свинска глава и вътрешности са окачени на врата на зала, която се използвала за молитви от мюсюлманите в Корсика, съобщава в. „Фигаро“.

На мястото на престъплението е открито писмо. Инцидентът с поругаването на молитвеното място е станал в корсиканския Корт.

Поругаването става на фона на проведените в четвъртък многолюдни митинги в Корсика срещу екзекуцията в редакцията на „Шарли Ебдо“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кръстю

    10 0 Отговор
    Еми почна се !!!Те тия в корсика , са по-скоро италианци , а при тях мюслитата много много не виреят!
  • 2 Атеист

    8 0 Отговор
    Приветствам!

    Коментиран от #4

  • 3 вуяя

    7 0 Отговор
    браво....най-добре ще е да пуснат спец частите някъде с мюсюлманско преобладаване...и да избият 2-3000 набарзо....после пак и пак....и тяа страхлива сган ще клекне
  • 4 Autohouse Randm

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Атеист":

  • 5 Кобрата

    5 0 Отговор
    Браво на тях...поне да бяха врътнали едно печено в някоя джамия
    Не може мюсюлманите да се гаврят с всички, а останалите хора да си стоят. Нека сега видят какво е.

    Коментиран от #26

  • 6 дядо Яго

    2 0 Отговор
    Някой знае ли дали някога скандалното издание е публикувало подигравателни карикатури на юдейска тематика ? араби и евреи се избиват - ние ( европейците християни) къде си залагаме Д*то дето двама си ги мерят?
  • 7 пипалот

    5 0 Отговор
    да не пламне някоя религиозна война само че аман вече от глупости

    Коментиран от #15

  • 8 просто аз

    2 2 Отговор
    мисля че има толкова хора дето не виждат по далеч от носа си а се мъчат да изявяват мнение жестоко осъждам този атентат, но да си кажем истината ,че това е всекидневие в Палестина ,Ирак,Сирия и ред такива държави като основни играчи в тези събития са продава чите на оръжие а те са Америка , Русия,Китай,Франция,Швезия и още няколко държави абе Г20 държави е как мислите ако някой който вижда майкаси ,баща си или някой роднина убит пред очите му и е останал сам на този свят мислите ли че ще го е жал за някого или ще го е страх от нещо мисля че не един пример е за норвешкия лекар който не бе допуснат до ивицата Газа штото писа до Обама отворено писмо и призова за помошт или този пример когато преди няколко години шветски журналист беше на върха на конфликта между Шветция и Израел штото беше документирал и отпечатал снимка на момче простреляно и починало пред свидетелин,но тялото му беше откарано от военните и изхвърлено след наколко дена пред дома си ,но с зашито тяло от стомаха до устата като липсваха органите му а военните се оправдават под предлог че е бил аутопсиран е умни хора мислите ли че братчето на този младеж ще го е жал за някой европеец ами примерите на викиликс така че да не ставаме анализатори без да знаем достаточно най лесно да приказваме, както всички го знаят няма случайни нешта зад всичко има причина благодаря за вниманието и се извинявам ако съм убидил някого просто това е моята гледна точка

    Коментиран от #9, #11, #12, #22

  • 9 ohhh

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "просто аз":

    У биди някого, У биди целия ни народ с този правопис. Разбирам, имаш гледна точка, точно както и на клавиатурата имаш буква Щ, а не ШТ. За запетайки, точки, пунктоация... те сигурно са "хванали пътя" за ШвеТция...
  • 10 hienata

    2 0 Отговор
    Оправянето с подобни ситуации са го измислили едни хора още през 1948г. Ако убиеш един от тази държава, те убиват 10 и изселват 100,ако хвърлиш бомба и убиеш 5 -10 човека, те вдигат ескадрила и помитат цял квартал. Така 6 милионен Израел продължава да съществува сред море от фундаменталисти, джихадисти и радикални ислямисти. Крайно време е да се покаже силна ръка на всички решили чрез терор да оправят проблемите си. Свинската глава не решава проблема, а го задълбочава. Утре някой ще изрисува полумесеци на някоя църква и така до безкрай. Решението за тероризъм от 20г нагоре в затвора, за проповядване на радикален ислям, от 20г нагоре. Като знае, че ще лежи за дълго, м...ла в Пазарджик ще се замисли дали да ходи на джамия или по-добре да си се прави на евангелист.
  • 11 вуяя

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "просто аз":

    .... неграмотник...
  • 12 benji

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "просто аз":

    Ти не си "просто аз", а си просто неграмотник.
    Замисли се кой във тези страни (Палестина ,Ирак,Сирия) ги прави пак тези проблеми.
    Та те самите не се разбират и се мразят по между си шийти, сонити и други такива.
    Ислямска държава, Ал кайда и другите терорестични групировки като са толкова вяро любящи що не си седят по техните територии и да се защитават, ами са тръгнали да нападат целия свят?
  • 13 уруспий

    2 0 Отговор
    Голяма работа,те избиха сума народ!Тези скапани религии настройват хората,и всеки идиот си мисли че е прав.А групата на мюслитата иска силово да ни зароби в ислямска държава и тогава да видите що е тва у. и има ли място у нас.
  • 14 Шибани ислямисти

    1 0 Отговор
    НЯМА, КАКВО ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ. ИСЛЯМА Е ВРЕДНА И АНТИЧОВЕШКА РЕЛИГИЯ. ТОВА Е ИСТИНАТА И СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ БИЛИ ТАКИВА И РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ НЯМАЛ НИЩО ОБЩО С ТРАДИЦИОННИЯ. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ. ВСИЧКО ТОВА Е ЕДНО. РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА СИ ИСЛЯМИСТИ САМО, ЧЕ ЕДНИТЕ СА ВЪОРЪЖЕНИ. В МОМЕНТА, В КОЙТО ВЪОРЪЖАТ ТРАДИЦИОННИТЕ ИСЛЯМИСТИ СТАВАТ РАДИКАЛНИ. ДОЙДЕ ВРЕМЕТО, КОГАТО ЩЕ ИМА СБЛЪСЪК МЕЖДУ РЕЛИГИИТЕ ИСЛЯМ И ХРИСТИЯНСТВО И ТОВА ОБАЧЕ УСЛУЖЛИВО БЕ НАПРАВЕНО ОТ КОЙ, А МИ ОТ ЕВРЕИТЕ. ВИНАГИ ТЕ СА В ДЪНОТО НА НЕЩАТА.
  • 15 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "пипалот":

    И какво, ще ни гърмят и колят, а ние ще търпим за да не пламне война ли?!?
  • 16 МИ

    1 0 Отговор
    Същото можем да кажем и за Христяните, сред тях има толкова радикални елементи, така че стига сте пищяли, и сред едните и сред другите има радикалисти, като че ли комунистите след 9 септември не са като Ал Кайда, така че приказките колко били опасни едните или другите са глупости!Маргарет Тачър си го каза още след 11 септември:"Комунистите претърпяха крах в Европа и се преместиха да мътят главите на Изток." МАрк Твен е казал:"ТОлкова много войни са се водили на земята в името на най - добрия човек ИСУС ХРИСТОС." СТРАННО ОБАЧЕ ЗАЩО ТИЯ ДРУГАРИ МОСКВАТА НЕ Я ЗАКАЧАТ А ВСЕ НА ЗАПАД НАПАДАТ?
  • 17 Шибани ислямисти

    0 0 Отговор
    До МИ

    Е ти какво предлагаш? За да сме добри християни да стоим като агнета на заколение и с премрежен от удоволствие поглед да стоим и да ни колят само и само да не ни излезе "лошо" име, че сме "радикални християни" ли ?
    Е га ти и тъпата логика, която имаш.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аз

    1 0 Отговор
    Ха немери се някой най на края. Преди години имах колега дето му беше хрумнало да пусне едно малко прасе докато се молят в джамията, така и не го направи.Щеше да е голям купон.
  • 20 Шибани ислямисти

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "mediator37":

    До mediator37
    Тук е България и се изповядва християнството и на, който не му харесва да си хваща парцалите, чалмите, шалварите и бурките и да се пръждосва там при техните.
  • 21 mediator37

    1 0 Отговор
    Като даваш пример как израелските военни са взели органите на палестинско дете, защо намесваш тук европейците. Какво общо имат европейците ? Хвани една карта и виж, че Израел не е в Европа, евреите са семити също като арабите и са много далеч расово и етнически от Европа и европейците. Спри да се излагаш !
    По другата тема , която засягаш- Двамата братя атентатори в Париж са араби, на които не са убивали близките им, а напротив- израсли са във Франция и семействата им са презадоволени. Самият Осама Бин Ладен, се поинтересувай, беден ли е, лишаван ли е , страдал ли е, избивани ли са роднините му и тогава пиши врели - некипели.
  • 22 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "просто аз":

    Пост №21 беше до теб.
  • 23 сицилиа

    0 0 Отговор
    кой каквото прави като религия и бизнес пак ще дойдете при нас и след 1-2-3 поколения
  • 24 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Не са виновни мюсюлманите!,а гламарите,които и при нас християните ги има,но са значително по малко!
  • 25 вуяя

    1 0 Отговор
    напротив,виновни са,то от тази толерантност към тях те сеят смърт навсякъде....то винаги все те са засегнатите..мдаа...а пак ние сме неверници за тях...да ги натирват по държавите им и да се трепят гадовете колкот щат....мюсюлмани и христяни в една общност....никога не могат да съжителстват НОРМАЛНО....то на мюсюлманина все нещо му бърка в г.за братче...
  • 26 Antimuslim

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кобрата":

    Мюсюлманите,видят ли малко превес над другите народи и не можеш да ги спреш!Като цяло са напаст и нека само някой да ми каже.....''ама има много свестни хора мюсюлмани''...и гледай какво става като толкова свестни се съберат на едно място!Сами си правете извода не бъдете овце !!!
  • 27 мюсюлманин

    1 1 Отговор
    Не съм против изповядващите християнска религия, но недейте слага мюсюлманите под общ знаменател. Защо си мислите, че светът е на християните или пък на друга религия и тази религия трябва да е над останалите. Ето за това стават конфликти, недейте се бърка в ,,двора на комшията,,. Вярвайте ми ако и в Европа или Америка пристигне хилядна армия, която се опитва да им вземе ресурсите, вярата и животите на близките ще има отведен удар. Не оправдавам никой който отнема живота на друг. Защо трябва да се всява вражда и да се раздялят хората. Аз съм мюсюлманин и живея и работя сред християни, лекувам ги и си плащам данъците.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 dada

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "мюсюлманин":

    ти хубу прайш ама . д аси чул някой християнин, будист или еврейн да прави атентати и да реже глави ...аре аре ся

    мюсюлманския свят има много да си връща на запада .. ама не вярвам лидерите на алкайдаи подобни да не знаят че всичките злини в блия изток вурху мюсюлманските общества ги причини главно америка и турция ... другите с послушковци на вашингтон....

    да ходят да режат глави в америка а не в някви мижави беазащитни държави като франция която е най либерална и щедра към бежанците откъм социални помощи например..

    колкото и да не ти се иска все по лошо става мнението на европа към мюсюлманите и националиститие са почети навсякаде втори скоро ще станат пурви...

    а нали знайш покрай сухото гори и мокрото

    и недей ми вика че нямаш нищо против християните щото живееш в християнска европа ..ако не ти харесва отиваи в ислямкса държава
  • 29 вуяя

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "мюсюлманин":

    ....ако някой ви завзема ресурсите...воювайте бе ...а вие избивате невинни хора с терор....защото сте сган която не може да воюува с противника....понеже мръсния ислям ви учи да избивате невинни хора.....и целия останал свят го знае....сега ще видим до кога ще бъде тази толерантност към м...лския свят....трябва да ви разкостят..да ви изтрият от лицето на земята..вие сте проказа за света това е истината...
  • 30 memo

    1 0 Отговор
    Говорите за мир а всички големи държави имат колонии и им сучат кръвчицата ако ви зашлевят шамар вие сигурно ще отвърнете .Израел напада Палестина убиват бременни като се радват за 2-ма убити цял свят мълчи .Америка пося дръвче и си събира плодовете а простолюдието се трепе.не забравяйте че на национолния паметник ШИПКА бяха откраднати медните обшивки от българи
  • 31 005413

    0 0 Отговор
    Ами ще има и такива изблици на гняв. Тези поне не са взели оръжие и да ги нападат. Рисунките на въпросното издание може и да са провокация, но едва ли подобна реакция е еквивалентът й.

    @до по-предните коментари
    Тук никой не говори за доминация на една религия над друга. Ако гледаме така на нещата Индия и Китай трябва да имат най-много права. Просто си има правиал когато си във Франция спазваш техите закони, когато си в Северна Корея (КНДР) спазваш техните, ако не ти харесва - не ходи там. Дайте сега да изтребиме екипите и актьорския състав на колколкото предавания усмиващи политици и други личности в страната ... не става така в обществото, като не ти харесва нещо да го премахваш с Калашников.

    Свободата на словото е основно човешко право!

    На когото не му "изнася" нечие слово да се отнесе към съдилищата ...