Отидете към основна версия

14 847 37

Милост за Радев

  • милост-
  • радев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Цветан Цветанов ясно показа, какво го очаква Радев в оставащото му време на президентския пост. Освен, че си е позволил да инициира законодателни промени, на което нямал право, той не заслужавал да спечели и изборите. Това станало благодарение на фалшиви новини и интернет-тролове. Опитайте да се сетите за поне една фалшива новина по отношение на Цецка Цачева, която да е повлияла на един милион гласоподаватели в повече, които панически са предпочели Радев пред дамата на ГЕРБ.

Успехът на бившия военен пилот няма да остане ненаказан. Инициативите му ще бъдат атакувани, осмивани и заклеймявани от новите победители, а ако се свие в черупката на ограничените си правомощия, ще бъде обвиняван в липса на инициативност и декоративна роля. Омагьосан кръг. Преди изборите повечето основни играчи, най-вече Обединени патриоти и БСП, и в по-малка степен ГЕРБ, изразяваха опасенията си от редовните безобразия, които се случват по време на вот. И сочеха нужда от законодателни промени, които биха ги ограничили. Изборите минаха и прескочилите чертата прибраха тази папка в най-долното чекмедже. ГЕРБ и патриотите стягат кабинет и то амбицирани да е за цял мандат. БСП се утешава за загубата с аритметика - удвоила е депутатите си. Марешки преглъща някакви 10%, с които системата го ощетила. Всеки е зает със себе си.

Радев им припомни всичко, което бе много важно за политическите сили до вота. И реакцията не закъсня. Партията, която го издигна, ще бъде опозиция в новия парламент и трудно би могла да защитава успешно избраника си. На всичкото отгоре в средите на БСП има доста представители, които са му "набрали" заради служебния кабинет, чиито гафове връщат бумеранга към него, но оттам пишат черни точки и в бележника на партията.

Всъщност, Борисов твърдеше, че Радев не е кандидат на партия, така че ГЕРБ не била изгубила изборите. А по-рано каза и друго - че президентът по принцип няма как да е президент на всички българи, защото го издига определена политическа сила. Така Цачева, аке бе избрана, щеше хем да е президент на ГЕРБ, хем Майка на нацията. Остава въпросът, чий президент тогава е Радев, щом е издигнат от комитет. На хората в комитета ли? И по съвместителство Баща на нацията? Докато изпълнява мандата си, има реална опасност Радев да остава все по-сам. Опасност, която касае най-вече самият него. И наистина в края да бъде запомнен като комитетския президент.

Кой ще извика: Милост за Радев!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини