Отидете към основна версия

8 358 46

Партия на Цветанов? - Да, в коалиция с ГЕРБ

  • цветан цветанов-
  • герб-
  • партия-
  • коалиция

Патриотите ще последват съдбата на реформаторите и ще изчезнат от парламентарната сцена

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една фейсбукарска клюка шета тия дни из татковината ни. Бившият втори в ГЕРБ гласи партия. С всеки изминат ден въпросът не е дали, а кога. И дата има нарочена за прощъпулника, но това не е най-важното.

Възможна ли е партия на Цветанов? Абсолютно да. Той е доказан партиен строител и изборен биткаджия. Цветанов, макар и извън политбюро на ГЕРБ, все още държи силни фактори в партията. Негова е председателката на парламента.

Негова е и шефката на парламентарната група. Негови са поне две-трети от областните координатори. Повече от половината преизбрани кметове от ГЕРБ са също хора на Цветанов. Което ще рече, че немалко структури ще отидат при бившия втори, и то в пакет.

Въпросът е какво след това. Аз виждам бъдеща коалиция между ГЕРБ и новата цветанова партия. Патриотите ще последват съдбата на реформаторите и ще изчезнат от парламентарната сцена. На Бойко ще му е нужен нов партньор. Цветанов става за тази работа.

Всъщност, Борисов и Цветанов са като скачени съдове. Те не могат един без друг. Твърде много знаят помежду си. А иначе Бойко може с едно телефонно обаждане да смачка Цецо. Гешев знае какво да стори. Да, ама не го прави. Сетете се защо...

Коментарът е от фейсбук

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.

Свързани новини