Отидете към основна версия

16 782 29

От букета в Банкя до обиди онлайн

  • букета-
  • банкя-
  • обиди онлайн-
  • бареков-
  • борисов

Бареков с обидни квалификации към Борисов. Лидерът на ГЕРБ с къса политическа памет

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кандидат – политикът Николай Бареков се обърна с обидни квалификации към лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов.  Това той направи в блога си по повод днешното изказване на председателя на ГЕРБ за незабавни предсрочни избори.

Лидерът пък на ГЕРБ Борисов забрави, че само преди месец бе обявил, че изборите са възможни едва през май 2014 година, с което наистина показа за пореден път къса политическа памет. Но Бареков пък не остана по-назад и не само, че анализът му не е обстоен на казаното от Борисов, но е използвал и обидни квалификации, като не е спестил критиката си и към лидерите на другите политически партии.

Ето какво заявява Бареков в блога си, което бе разпространено и от медиите:

„Борисов пак се изцепи с искане за незабавна оставка.

Кога да му вярваме – сега или после, когато пак ще се върне на старата си позиция – ГЕРБ да работи като конструктивна опозиция в парламента. Поведението на лидера на ГЕРБ е елементарно като на безотговорен човек и политик. Всъщност между мутрафона Бойко Борисов и всеизвестния Бисер Петното няма разлика. Нито в криминалното минало, нито в протестното настояще.

Крайно време е да се каже ясно, че ГЕРБ в този си вид не е алтернатива на БСП и ДПС, а е част от статуквото. Статуквото, срещу което хората протестираха още през февруари. За да има помирение в обществото, старите партии в бардака трябва да слязат от сцената. И партията на Борисов, и партията на Костов и Кунева, и тези на Станишев и Местан. Затова трябва още малко време. Борисов бърза, защото след още три месеца ще бъде окончателно сринат заради крадливото си и бездарно управление, което докара народа до гладна смърт.

Смирение, глупако!”

По-рано днес пък Борисов заяви, че ГЕРБ  отхвърля предложението на Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. „Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост. Националните приоритети не могат да бъдат формулирани и наложени от един непопулярен лидер или от партии с ниска обществена подкрепа и загубено доверие.

Приемаме исканията на протестиращите като основателни и справедливи. Солидарни сме с тях и изразяваме уважение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите.

Приемаме призива за незабавна оставка на правителството и се обявяваме за нови избори до края на годината”, заявява Борисов. Той обаче е категоричен, че ГЕРБ ще бъде в парламента при започването на есенната парламентарна сесия.

Борисов като, че ли наистина забрави, че в началото на август той изрече:
"Ние изрично сме казали, че сме за незабавни избори, но желанието на коалицията, която управлява, е да изкара цял мандат. Нежеланието да вкарат за обсъждане в Народното събрание промените в Изборния кодекс, гласуването на лятна ваканция на парламента – това означава, че промените в изборното законодателство ще може да се гледат най-рано през септември. Това прави компромисен вариант – избори през май”. И още: „Да обявят май месец предсрочни избори, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента пак в началото на август. Според него, тогава вече веднъж ще се харчат пари за избори, тъй като тогава ще са и изборите за евродепутати и така „масрафът ще го има“.
„Втори път – както ни подредят хората, така след това да си управляваме и да се признае резултатът. Няма как след това септември или октомври пак да има избори – вече ще сме фалирали“, категоричен беше тогава Борисов.

Е мила родна българска картинка, като, че ли и този път и политици и кандидат – политици не ни изненадаха. А иначе в отношенията между Бареков – Борисов има явно само една крачка от любовта до омразата - от букета в Банкя, поднесен от Бареков на Борисов при избирането му през 2009 г. за премиер, се стигна до обидите онлайн.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини