Отидете към основна версия

1 147 3

Легенда на Манчестър Юнайтед пристига в Банско

  • световна купа-
  • банско-
  • манчестър юнайтед-
  • степни
Само седмица преди началото на надпреварата за Световната купа по ски, когато посреща световния женски алпийски ски елит, Банско ще е събирателна точка и за фенове на един от най-популярните в света футболни клубове - Манчестър Юнайтед, съобщиха от общинската управа.

Причина за това е легендарният вратар на великия английски клуб Алекс Степни, който пристига в България на 20 февруари за серия от събития, организирани от "Queen s Pub Bansko" и официалния фенклуб на "червените дяволи" в България.

Вече на 72 години, Степни стартира кариерата си в скромния отбор Туутинг Мичъм, но след това минава през Милуол, Челси, за да прекара 12 години на Олд Трафорд (между 1966 и 1978 година), в които е записал 433 мача и е отбелязал два гола. Подобна инициатива се подготвя за първи път, което я прави изключително значима за българските фенове, информират домакините. Алекс Степни ще посети град Банско, където основният домакин организира програмата на звездата.

На 21 февруари (събота) от 13,00 часа Алекс Степни и Георги Икономов - кмет на община Банско, ще дадат пресконференция. След срещата с медиите ще се проведе официална среща с българския фенклуб на Манчестър Юнайтед, след която на живо ще се проследи срещата между "дяволите" и Суонзи. Тогава ще се проведе и търг с мемориални предмети на Степни и отбора. Сред акцентите в програмата на легендарния вратар за 22 февруари ще са и среща с местния футболен отбор, посещения на по-значимите културно-исторически обекти в региона и среща с туристи от Великобритания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини