Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 12:57 1 141 3

Легенда на Манчестър Юнайтед пристига в Банско

  • световна купа-
  • банско-
  • манчестър юнайтед-
  • степни
Само седмица преди началото на надпреварата за Световната купа по ски, когато посреща световния женски алпийски ски елит, Банско ще е събирателна точка и за фенове на един от най-популярните в света футболни клубове - Манчестър Юнайтед, съобщиха от общинската управа.

Причина за това е легендарният вратар на великия английски клуб Алекс Степни, който пристига в България на 20 февруари за серия от събития, организирани от "Queen s Pub Bansko" и официалния фенклуб на "червените дяволи" в България.

Вече на 72 години, Степни стартира кариерата си в скромния отбор Туутинг Мичъм, но след това минава през Милуол, Челси, за да прекара 12 години на Олд Трафорд (между 1966 и 1978 година), в които е записал 433 мача и е отбелязал два гола. Подобна инициатива се подготвя за първи път, което я прави изключително значима за българските фенове, информират домакините. Алекс Степни ще посети град Банско, където основният домакин организира програмата на звездата.

На 21 февруари (събота) от 13,00 часа Алекс Степни и Георги Икономов - кмет на община Банско, ще дадат пресконференция. След срещата с медиите ще се проведе официална среща с българския фенклуб на Манчестър Юнайтед, след която на живо ще се проследи срещата между "дяволите" и Суонзи. Тогава ще се проведе и търг с мемориални предмети на Степни и отбора. Сред акцентите в програмата на легендарния вратар за 22 февруари ще са и среща с местния футболен отбор, посещения на по-значимите културно-исторически обекти в региона и среща с туристи от Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    0 0 Отговор
    Уникално добрата новина. Браво! Сега остава и другия път като дойде втората кабинка да е готовоа и съвсем ще се надуя, че съм българин.
  • 2 Виви

    0 0 Отговор
    Ей сега, колкото и клипирано да звучи "ще се изложим пред чужденците". Просто се смея през сълзи като се сетя как този човек ще се нареди да чака 1-2 часа на лифта, че да се спусне веднъж в Банско. Тъпото е, че този човек ще си тръгне и няма да разказва на своите знаменити приятели и бивши съотборници, какво страхотно и скрито бижу е Банско в зимния туризъм. А ще им казва, не ходете там. Висиш на опашки, пред хотела протестират някакви зелени, които уж искат да запазят природата, но не допускат никакво развитие. Искат планината само за себе си и своите политически съпартийци.
    Жалка картинка сме...
  • 3 Немо

    0 0 Отговор
    Това е чудесно ,дано има и втора кабинка.