Отидете към основна версия

595 0

Германките удариха Франция след дузпи

  • германия-
  • дузпи-
  • франция

Бундестима отива на 1/-2-финал на световното по футбол за жени

Снимка: АП/БТА

Германският национален отбор по футбол за жени надделя драматично над Франция с 5:4 след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на световното първенство по футбол, което се провежда в Канада.

Редовното време завърши 1:1, а в продълженията двата тима не успяха да си отбележат гол. Селия Шашич изравни за Германия от дузпа в 84-а минута, а Надине Ангерер спаси наказателен удар на Клер Лавоге. Луиза Несиб изведе Франция напред в резултата в 64-а минута. Германия, световен шампион за 2003 и 2007 година, ще играе на полуфиналите срещу тима на САЩ, победил Китай с 1:0 в Отава.

Карли Лойд донесе успеха на американките с попадение в 51-а минута. САЩ достига до финал в четири от всичките седем световни първенство за жени, но няма трофей от 1999 година насам. Тимът няма допуснат гол в 423 минути от началото на шампионата. Американките получиха попадение единствено при победата с 3:1 срещу Австралия в груповата фаза. Тимът на САЩ продължи серията си без поражение от Китай на 25 мача от 2003 година насам.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини