Отидете към основна версия

985 0

Румъния: Няма да се дадем на Франция

  • румъния-
  • франция-
  • йорданеску-
  • евро 2016

"Ще излезем да се надиграваме", обеща Ангел Йорданеску

Снимка: БТА/АР

В щаба на националния отбор на Румъния са убедени, че могат да поднесат изненада срещу домакина Франция в мача на откриването на Евро 2016, който е тази вечер. Четири от последните пет мача между двата отбора завършиха без победител и това дава надежди на румънците, че и този път могат да не допуснат поражение срещу фаворита в група "А". Последната победа на северните ни съседи срещу Франция обаче е от 1972 година.

"Очаквам да ни атакуват от първата минута, а напрежението ще бъде върху плещите на нашите играчи, защото целият стадион ще подкрепя Франция. Но моите футболисти са решени да попречат на тази доминация", заяви старши треньорът на Румъния Ангел Йорданеску.

Французите, които преследват трета европейска титла пред родна публика след тези от 1984 и 2000 година, показват впечатляваща форма в нападение в последните четири мача, в които реализираха 13 гола.

"Франция има ужасяващо силно нападение, по-добро от на всички други отбори. Нашата цел обаче е не само да се браним, а да покажем, че сме способни да се надиграваме срещу такъв отбор", обяви Йорданеску.

В последните си две контроли преди европейското Румъния също показа силна игра в нападение, реализирайки осем гола. Първо възпитаниците на Йорданеску спечелиха с 5:1 срещу Грузия, но след това отстъпиха с 3:4 пред Украйна.

Мачът между Франция и Румъния ще се играе на "Стад де Франс" и е от 22 часа наше време.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини