Отидете към основна версия

675 0

Българите бият в 3-ия кръг на ЕП по шахмат

  • европейско отборно първенство-
  • шах-
  • веселин топалов
©ЕРА/БГНЕС

Мъжкият и женският отбор на България постигнаха победи в срещите си от 3-ия кръг на Европейското отборно първенство по шахмат в Халкидики, Гърция. Мъжете победиха Полша с 2,5:1,5 точки и добавиха още две точки в сметката си. Решаващ за победата бе успехът на Александър Делчев с белите фигури срещу Камил Милтон. Веско Топалов пък записа реми с Радослав Войташек. Кирил Георгиев с черните фигури остана със същия резултат срещу Бартоломоей Мациея.

По половин точка поделиха и Иван Чепаринов и Матеуш Бартел. Нашият гросмайстор игра с черните фигури. България е на седмо място в класирането с актив от пет точки, толкова имат още четири тима. Със 100-процентов актив от победи след първите три кръга са водачите Азербайджан и Испания.

При жените победихме Израел с 3:1. Победи постигнаха Ива Виденова и Емилия Джингарова, докато ремита записаха Антоанета Стефанова и Маргарита Войска. Българките са девети след този кръг с 2 победи и 1 загуба - това значи актив от четири точки за първото място, съобщава БГНЕС. Водачи при жените с по три победи от три мача са Русия, Украйна и Грузия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини