Отидете към основна версия

1 767 7

Ще намери ли мястото си Бербатов в индийската Суперлига?

  • бербатов-
  • димитър бербатов-
  • индийски отбор-
  • керала бластърс-
  • индия-
  • трансфер

Очаква се българската футболна звезда да подпише договора си през следващите 48 часа

Димитър Бербатов е на крачка да подпише с новия си отбор. Голмайсторът на националния отбор по футбол е на път да се договори с индийския клуб от местната Суперлига Керала Бластърс, пише manoramaonline.com.

Официалното обявяване на сделката трябва да стане в следващите ден-два, твърди изданието.

Ако това се случи, нападателят ще рестартира своята кариера, по всяка вероятност за последен път, коментират родните спортни сайтове.

Връзката на клуба с Бербатов е направена от треньора на Керала Рене Мюленстийн, с когото се познават от престоя им в Манчестър Юнайтед и после във Фулъм. Мюленстийн е бил треньор по развитие на школата при сър Алекс Фъргюсън.

Бербатов е без отбор от 2016 г., когато се раздели по взаимно съгласие с гръцкия ПАОК. Пред него имаше няколко възможности за продължение на кариерата си, сред които и слуховете, че ще продължи кариерата си в родната Първа лига, с фланелката на Берое. Това обаче не се потвърди.

Сега нападателят гледа към Индия.

Керала Бластърс е създаден през 2014 г. и се подготвя за своето четвърто участие в индийската Суперлига, която през новия сезон приема формата на първенствата в Европа. Досега шампионатът в Индия вървеше в рамките на една календарна година, но сега минава в цикъла есен — пролет.

Индийските отбори имат право на шестима чужденци, а Керала до момента е регистрирала трима. Това са канадският нападател Йън Хюм, сърбинът Неманя Лакич-Пешич и ганайският полузащитник Кураж Пекусън.

Старши треньор на младия отбор е холандският специалист Рене Мюленстийн. През миналата година Керала загуби финала за титлата от Атлетико де Колката (Калкута). През новия сезон в първенството ще бъде с 10 отбора, след като нови два клуба бяха приети в Лигата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини