Last news in Fakti

13 Август, 2017 17:59 1 758 7

Ще намери ли мястото си Бербатов в индийската Суперлига?

  • бербатов-
  • димитър бербатов-
  • индийски отбор-
  • керала бластърс-
  • индия-
  • трансфер

Очаква се българската футболна звезда да подпише договора си през следващите 48 часа

Ще намери ли мястото си Бербатов в индийската Суперлига? - 1

Димитър Бербатов е на крачка да подпише с новия си отбор. Голмайсторът на националния отбор по футбол е на път да се договори с индийския клуб от местната Суперлига Керала Бластърс, пише manoramaonline.com.

Официалното обявяване на сделката трябва да стане в следващите ден-два, твърди изданието.

Ако това се случи, нападателят ще рестартира своята кариера, по всяка вероятност за последен път, коментират родните спортни сайтове.

Връзката на клуба с Бербатов е направена от треньора на Керала Рене Мюленстийн, с когото се познават от престоя им в Манчестър Юнайтед и после във Фулъм. Мюленстийн е бил треньор по развитие на школата при сър Алекс Фъргюсън.

Бербатов е без отбор от 2016 г., когато се раздели по взаимно съгласие с гръцкия ПАОК. Пред него имаше няколко възможности за продължение на кариерата си, сред които и слуховете, че ще продължи кариерата си в родната Първа лига, с фланелката на Берое. Това обаче не се потвърди.

Сега нападателят гледа към Индия.

Керала Бластърс е създаден през 2014 г. и се подготвя за своето четвърто участие в индийската Суперлига, която през новия сезон приема формата на първенствата в Европа. Досега шампионатът в Индия вървеше в рамките на една календарна година, но сега минава в цикъла есен — пролет.

Индийските отбори имат право на шестима чужденци, а Керала до момента е регистрирала трима. Това са канадският нападател Йън Хюм, сърбинът Неманя Лакич-Пешич и ганайският полузащитник Кураж Пекусън.

Старши треньор на младия отбор е холандският специалист Рене Мюленстийн. През миналата година Керала загуби финала за титлата от Атлетико де Колката (Калкута). През новия сезон в първенството ще бъде с 10 отбора, след като нови два клуба бяха приети в Лигата.

Ще намери ли мястото си Бербатов в индийската Суперлига?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 1 Отговор
    Най после в циганската лига
  • 2 Black Jack

    11 2 Отговор
    По-добре да се откаже, стига се е унижавал.

    Коментиран от #4

  • 3 Himler

    9 0 Отговор
    Най-после си там където ти е мястото Стига вече Бербатов Стига вече Стоичков Сираков Валери Божинов е най-великият футболист и Миле Китич е най-добрия певец
  • 4 Берба

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Black Jack":

    Пара треа,как.Щом до Индия опря....футболист на Ман.Утд.... трагедия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 999999

    1 0 Отговор
    Излагате се! По добре обърнете внимание на личния си статус,вместо да оплювате един доказал се българин!
  • 7 Дарт Вейдърка

    0 0 Отговор
    Каквото е. Постигнал, Бербатов. много. Разбирачи. Могат. да. си. мечтаят