Отидете към основна версия

1 645 4

Автогол в последната минута донесе 3 точки на Иран

  • иран-
  • световно първенство-
  • автогол-
  • нерби-
  • мароко-
  • буадуз

Мароко бе по-дейният тим на терена, но късметът им обърна гръб

Снимка: БТА/АР

Иран победи Мароко с 1:0 в двубой от група "Б" на Световното първенство по футбол в Русия. Двубоят започна доста активно, най-вече от страна на Мароко. "Атласките лъвове" стигнаха до нелошо положение още преди да са изминали и две минути игра, но волето на Амин Хари не уцели вратата.

Натискът на африканския тим продължи, а иранските играчи изглеждаха объркани. След няколко неточни удара, вратарят Беиранванд трябваше да спасява опасен шут на Бенатия, който влизаше във вратата.

С течение на времето иранците изравниха играта, а в края на първата част стигнаха до най-доброто си положение. Сердар Азмун се откъсна от защитата на Мароко и излезе очи в очи с вратаря, но стреля право в тялото му.

За съжаление бързото темпо остана в първата част, а втората не предложи интересни ситуации. Играта се накъса след множеството нарушения, които двата тима извършваха. Мароко все пак бе тимът, който по-често опитваше да затрудни съперника, но неуспешно.

Единствената по-интересна ситуация дойде след удар от дистанция на Хаким Зиек, но Беиранванд спаси.

Двубоят вървеше към логично 0:0, когато Иран получи шанс да изпълни пряк свободен удар в даденото от съдията продължение. След последвалото центриране Азис Буадуз си отбеляза нелеп автогол, който донесе победата на Иран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини