Отидете към основна версия

1 906 7

Тенисист се отказа от Australian Open заради строгите карантинни мерки

  • жоао соуза-
  • открито първенство на австралия-
  • australian open-
  • строги мерки-
  • отказ от участие

Соуза каза, че преди заминаването си е имал положителен тест за коронавирус, но след това е с отрицателен и няма симптоми

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Португалецът Жоао Соуза заяви, че няма да пътува до Мелбърн за Откритото първенство на Австралия по тенис, въпреки че е с отрицателен тест за COVID-19, заради строгите протоколи на австралийското правителство за задължителен 14-дневен карантинен период при пристигане.

В момента 72 играчи са затворени в стаите си в Мелбърн преди турнира от Големия шлем от 8 до 21 февруари, след като бяха открити положителни случаи в три полета, превозващи ги до Австралия.

Соуза каза, че преди заминаването си е имал положителен тест за коронавирус, но след това е с отрицателен и няма симптоми.

"Въпреки че съм с отрицателен тест и нямам симптоми, заради строгите правила на австралийското правителство няма да пътувам", написа Соуза в социалната мрежа Instagram.

Португалецът не e пропускал участие в основната схема на турнир от Големия шлем от 2013 година, когато беше елиминиран в квалификациите за Уимбълдън.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини