Last news in Fakti

24 Януари, 2021 11:08 1 901 7

Тенисист се отказа от Australian Open заради строгите карантинни мерки

  • жоао соуза-
  • открито първенство на австралия-
  • australian open-
  • строги мерки-
  • отказ от участие

Соуза каза, че преди заминаването си е имал положителен тест за коронавирус, но след това е с отрицателен и няма симптоми

Тенисист се отказа от Australian Open заради строгите карантинни мерки - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Португалецът Жоао Соуза заяви, че няма да пътува до Мелбърн за Откритото първенство на Австралия по тенис, въпреки че е с отрицателен тест за COVID-19, заради строгите протоколи на австралийското правителство за задължителен 14-дневен карантинен период при пристигане.

В момента 72 играчи са затворени в стаите си в Мелбърн преди турнира от Големия шлем от 8 до 21 февруари, след като бяха открити положителни случаи в три полета, превозващи ги до Австралия.

Соуза каза, че преди заминаването си е имал положителен тест за коронавирус, но след това е с отрицателен и няма симптоми.

"Въпреки че съм с отрицателен тест и нямам симптоми, заради строгите правила на австралийското правителство няма да пътувам", написа Соуза в социалната мрежа Instagram.

Португалецът не e пропускал участие в основната схема на турнир от Големия шлем от 2013 година, когато беше елиминиран в квалификациите за Уимбълдън.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The busyness man

    4 1 Отговор
    Загробвате бизнеса,ей,после ще ми ядете зимните гуми..
  • 2 Ххаха

    14 0 Отговор
    Добре, а защо слагате снимка на Дел Потро?
  • 3 Чичо Тони

    13 0 Отговор
    Какво общо има тенисиста на снимката (Хуан дел Потро) с Жоао Соуза?
  • 4 Becker

    11 0 Отговор
    Всъщност освен грешката с обърканата снимка сгрешено е и името на тенисиста. Жоао СоуЗа е бразилец и е наказан доживот да не играе тенис. А Жоао Соуса е португалеца, който ще пропусне АО. Г-н Павел Ковачев, радвам се, че не сте станал медик.
  • 5 Факти Пишман журналистика

    6 0 Отговор
    Павел Ковачев, господин драскач, откажете се от журналистиката или се осведомете поне малко по темите за които пишете!!!
  • 6 Павел Ковачев

    1 1 Отговор
    Абе една буква не прави летален изход,аз затова не следвах медицина,а журналистика.Моля четящото и списващо братство за извинение..
  • 7 психо

    0 0 Отговор
    14 стоиш в хотел без право да напускаш стаята тест на втория и десетия ден. 14 дни започват когато кацне самолета в Австралия. Поне интернета им добър. А може да си поръчаш почти всичко онлайн доставка до вратата на стаята. Там с маски са само тези които работят в хотела с тези под карантина. Никой друг никъде не носи маски. Даже на летищета маските са безплатни но никой от пасажерите не носи... Паника няма...