Отидете към основна версия

7 453 26

"Daily Mail" с материал за български ром

  • георгиев-
  • бокс-
  • атина-
  • материал-
  • daily mail
Снимка: БГНЕС

 

"Дейли Мейл" публикува доста обширен материал за евентуалното голямо преселване на българи и румънци във Великобритания след малко повече от година. Мнение в статията дава олимпийският медалист от Атина Борис Георгиев, който е от ромски произход. Припомняме, че боксьорът избяга в Англия през 2009 година и си смени името на Боби Джордж.

Материалът описва и ежедневието в софийския квартал: "Ръмжене, бездомни кучета се гонят, плъхове бягат над купищата смет, както и деца, отдавна надрасли чехлите, с които са обути, каруци теглени от коне. Шофьорите на Градския софийски транспорт отказват да карат до Факултета, също както и мъжете, които събират боклука. През нощта мястото е потънало в тъмнина, защото няма улично осветление.

"Няма нищо за моите цигани тук", казва той. Доста хора от Факултета вече са тръгнали за Англия, защото не виждат бъдеще в собствената си страна. Законите в островната държава са по-благоприятни - там могат да си намерят жилище и да получават сериозни помощи.

"Ромите в България не работят, защото българи не ги харесват и не им вярват. Дискриминирани сме като цигани. Във Великобритания обаче е различно. Там няма значение с какъв цвят на кожата си или от каква етническа група произлизаш. Всички там са равни.  Нормално е всички цигани да искат да се изнесат от България. Но ще дойде ден, в който и Великобритания няма да може да дава помощи на хора от Европа и останалия свят. Циганите бързат да се доберат до Острова преди това да се е случило", казва още Боби Джордж. 

Статията продължава: "Последното преброяване на населението, публикувано този месец, разкрива как масовата имиграция променя драстично Великобритания. След като границите от ЕС бяха отворени през 2004 г., 1 114 368 хора от Източна Европа дойдоха да търсят късмета си в Англия. За изминалата година 40 хиляди българи и румънци се преместват във Великобритания, присъединявайки се към 130 хиляди от техните сънародници, които са се заселили тук през последното десетилетие. Но тези цифри не са нищо в сравнение с вълната от емигранти, която се очаква, когато правилата се променят след малко повече от една година."

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини