Last news in Fakti

24 Декември, 2012 14:54 7 441 26

"Daily Mail" с материал за български ром

  • георгиев-
  • бокс-
  • атина-
  • материал-
  • daily mail
"Daily Mail" с материал за български ром - 1
Снимка: БГНЕС

 

"Дейли Мейл" публикува доста обширен материал за евентуалното голямо преселване на българи и румънци във Великобритания след малко повече от година. Мнение в статията дава олимпийският медалист от Атина Борис Георгиев, който е от ромски произход. Припомняме, че боксьорът избяга в Англия през 2009 година и си смени името на Боби Джордж.

Материалът описва и ежедневието в софийския квартал: "Ръмжене, бездомни кучета се гонят, плъхове бягат над купищата смет, както и деца, отдавна надрасли чехлите, с които са обути, каруци теглени от коне. Шофьорите на Градския софийски транспорт отказват да карат до Факултета, също както и мъжете, които събират боклука. През нощта мястото е потънало в тъмнина, защото няма улично осветление.

"Няма нищо за моите цигани тук", казва той. Доста хора от Факултета вече са тръгнали за Англия, защото не виждат бъдеще в собствената си страна. Законите в островната държава са по-благоприятни - там могат да си намерят жилище и да получават сериозни помощи.

"Ромите в България не работят, защото българи не ги харесват и не им вярват. Дискриминирани сме като цигани. Във Великобритания обаче е различно. Там няма значение с какъв цвят на кожата си или от каква етническа група произлизаш. Всички там са равни.  Нормално е всички цигани да искат да се изнесат от България. Но ще дойде ден, в който и Великобритания няма да може да дава помощи на хора от Европа и останалия свят. Циганите бързат да се доберат до Острова преди това да се е случило", казва още Боби Джордж. 

Статията продължава: "Последното преброяване на населението, публикувано този месец, разкрива как масовата имиграция променя драстично Великобритания. След като границите от ЕС бяха отворени през 2004 г., 1 114 368 хора от Източна Европа дойдоха да търсят късмета си в Англия. За изминалата година 40 хиляди българи и румънци се преместват във Великобритания, присъединявайки се към 130 хиляди от техните сънародници, които са се заселили тук през последното десетилетие. Но тези цифри не са нищо в сравнение с вълната от емигранти, която се очаква, когато правилата се променят след малко повече от една година."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    1 0 Отговор
    дай боже всички роми да емигрират в Англия.

    Коментиран от #12, #19

  • 2 валери жеков

    1 0 Отговор
    "Ромите в България не работят, защото българи не ги харесват и не им вярват. Интересно защо ли българите не вярват на циганите?
  • 3 Радо

    1 0 Отговор
    От циганина полза няма нито плаща данъци нито иска да се образова с дума паразит който смуче пари!
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    А вие пък ("британци") не пускате Българи и Румънци в Англия. Вземете "ромите" като толко ги харесвате. Омешайте се и с тях и официално да сте бунището на Земята.
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    "там могат да си намерят жилище и да получават сериозни помощи". Няма оправия. Като прочетох заглавието помислих, че става дума за питие, но не би.
  • 6 niki

    1 0 Отговор
    Потънах в дън земя когато засякох наши роми (цигани) на един ферибот. Буквално за 30 минути стана бардак, викове, боклуци от рода на варени яйца, обелки от салами, празни буркани от лютеници ужас. За капак на всичко изкараха едни миризливи родопски одеяла и се натръшкаха като прасета. Представете си хората по странство какво си мислят за нас при наличието на такива гледки?
  • 7 3456

    1 1 Отговор
    И в Франция беше така ще ги видим сега и в Англия. Всичко е една измишльотина с тази Англия. Намират работа на студентите. Вместо да учат взимат по един бус с десен волан и ела да видиш какво става перални печки машинария всичко пътува към БГ. Но като видят колко са наемите мисля че ще охладнеят много бързо.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ivan

    1 1 Отговор
    Всеки циганин да вземе по няколко бездомни кучета и да заминава за Англия, свестния циганин и тук си е добре, крадливите и мързеливи роми и там ще са такива.
  • 10 nicc777

    1 1 Отговор
    нали са много либерални и мразели дискриминацията,били сме лоши с малцинствата.На ви ги сега малцинствата нали не са цигани а евро роми,сега вие им сърбайте попарата,да видят на какво сме подложени ние.


  • 11 пенчо

    1 1 Отговор
    До Иво Стойнев "коне теглени от каруци" -по-скоро обратното.

    Коментиран от #23

  • 12 Ela

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Единственият начин да спечелиш от циганин е да си нямаш работа с него.Ето за това не ги вземаме на работа.Но британците ще го разберат по трудния начин като видят какво чудо е циганина.По лесно е да интегрираме бездомните котки от отколкото циганите в обществото.То като ги храниш котетата поне са благодарни , а циганите искат още помощи.Не съм съгласен държавата да ги храни с парите от моите данъци!Да храни пенсионерите е добре то тия хора са работили десетки години а циганите нито ден.
  • 13 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    ОЩЕ НЕ ПРИСТИГНАЛИ В АНГЛИЯ И ВЕЧЕ МИСЛЯТ ЗА ПОМОЩИ - ТИПИЧНО М....ЛСКО МИСЛЕНЕ . НЯМА ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ РАЗТЪРСЯТ ДА НАМЕРЯТ РАБОТА ПЪК ДА НАУЧАТ ЕЗИК ... САМО ПОМОЩИ СА ИМ В ГЛАВИТЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГИ ИЗДЪРЖА А ТЕ САМО ДА КРАДАТ И ДА СЪЗДАВАТ ДЕЦА КОИТО ДА ОСТАВЯТ НА ПРОИЗВОЛА ИЛИ ДА ГИ ПРОДАВАТ !!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 D0kT0pA

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "4ovek":

    А бе не дей да кълнеш и псуваш ами като си толкова отговорен циганин вземи пообразовай и интегрирай чаветата и братовчедите вместо да се чудят от каде да вземат жица или как да направят още чавета за повече помощи!!! Има много цигани които работят образоват и развиват за което евала че са изплували от помията на етноса но за булшинството няма оправия! Докато не се наложи някаква граница за раждаемост на неработещите и необразованите няма да го бъде...
  • 19 Сандю

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Горките англичани,ще си парят дупетата с тези паразити.Тогава вече или евросъюза ще се разпадне или англичаните ще имигрират от острова.
  • 20 mdk

    1 1 Отговор
    Ми ингилизите да си ги прибират тия дето го карат само на помощи. Пък тези, които честно си изкарват хляба да си останат тук. Те на никого не пречат.
  • 21 /C.HD,RK

    1 1 Отговор
    Нека ги вземат тези " БЪЛГАРИ" , даже и благодарствено писмо да ни пратят , за да им стане ясно , че останалите тук не говорим турски и няма да търпим педофилите им
  • 22 парата е майката

    1 1 Отговор
    най-лошото е ,че на тях никой не им контролира раждаемостта а ТРЯБВА да има контрол, защото ревът ,че нямат пари даже нарочно го правят за да вземат помощи и децата им отиват по домове и всичко на гърба на честния човек и се бърка в джобовете му , а и заради тях на нас ни е излязло лошо име навсякъде по света ! Полза от тях няма имат само полза политиците и те за това си толерират "братята" гласоподаватели ! няма смисъл като цяло от подобни коментари но и на мен ми е болна тема особено като всеки ден ги гледам като минавам през факултета и знам какви са ! От всички раси има паразити но тук визирам ромите поради факта ,че спират развитието на много от нас и лежат на гърба на държавата като черно бреме ! Но докато има полза от тях за някои ние ще го дух..ме ! Хомо циганин мутра да си в Б-я !
  • 23 Бг 2

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "пенчо":

    Абе тя тая статия цялата ме съмнява, че е с копи и пейст в преводача, за което съдя и по пропуските в членуването.
    Статия продължава: "Последното преброяване на население..."
  • 24 ПИЧ

    1 1 Отговор
    циганин,форд дизел и външна чешма зимно време на работят,лятото ги па мързи
  • 25 XXXL

    1 0 Отговор
    За периода на османско робство пише ,че в държавата са върлували
    кърджалий,даалий и др. разбойници ,За нашето време ,ще пише–
    по страната върлуваха цигански банди,крадяха жици ,желязо,добитък и каквото им падне,точеха пари от помощи и оставяха държавата без кръв.
  • 26 Фен на Хитлер

    1 0 Отговор
    Циганите са нация неподлежаща на развитие.