Отидете към основна версия

2 912 21

Камбуров: Гордея се с рекорда си - такова постижение се подобрява веднъж на 50 години

  • мартин камбуров-
  • рекорд

"Зад този рекорд стоят много хора, с които съм работил през годините - футболисти, треньори и ръководители", отчете нападателят на Берое

Мартин Камбуров, снимка: БНТ

Голмайстор №1 в историята на българското първенство Мартин Камбуров беше специален гост в предаването в "Арена спорт" по БНТ, в което говори за подобряването на рекорда на Петър Жеков и сподели ще продължи да играе за Берое през пролетта в преследване на друго върхово постижение - това на Георги Илиев за най-много мачове в българския елит.

"Гордея се с този рекорд. Такова постижение се подобрява веднъж на 50 години така че съм много щастлив. Не мога да кажа на 100 процента, че ще остана в Берое. Имахме вече разговори с ръководството на Берое, но всичко ще стане ясно в края на месеца. Важно е и дали ще мога да бъда пълноценен и да помагам на отбора. Не е всичко на всяка цена.", започна Камбуров.

41-годишният нападател говори още и за предстоящото тържество, което самият той организира на 27 декември в Пловдив в чест на подобряването на рекорда за голмайстор №1 в историята на българското първенство.

"Зад този рекорд стоят много хора, с които съм работил през годините - футболисти, треньори и ръководители. Най-нормалното е да организирам подобно тържество, тъй като без тези хора аз нямаше да мога да стана голмайстор №1 в историята на "А" група. Поканил съм доста колеги, приятели и бивши съперници и се надявам да се получи едно хубаво тържество.", сподели футболистът.

Камбуров се върна и към един от най-успешните моменти в своята кариера - хеттрика на "Герена" срещу Левски с екипа на Локомотив (София) през 2009 година.

"Победихме Левски с 3:0 на "Герена" в последния сезон, в който те станаха шампиони и аз вкарах хеттрик, а все пак знаете колко хора са го правили на "Герена". Аз обаче не деля головете срещу който и да е съперник, защото всички отбори в първенството са сериозни съперници. Левски и ЦСКА обаче са с най-големите фенски маси и затова, когато вкараш срещу тях, се говори повече. Мисля, че имам общо 25 гола срещу Левски, но това не означава, че е много лесно да се бележи срещу тях.", заяви голмайсторът.

Мартин Камбуров коментира още и дали е щастлив от своята кариера и разкри кой за него е най-големият му успех.

"Аз съм много щастлив от моята кариера. Шест пъти станах голмайстор на първенството, което е голямо постижение. Подобрих и рекорда за най-много голове в А група. Титлата с Локомотив (Пд) през 2004 година. Радвам се, че завършвам годината с най-успешния си момент - подобряването на рекорда.", сподели Камбуров.

41-годишният футболист отговори и на въпроса каква е тайната за дълголетие в спорта.

"Не мога да дам определена рецепта, всичко е строго индивидуално. На мен просто такъв си ми е генът. Човек трябва да се съобразява с много неща и да се лишава от някои, за да постигне нещо голямо като мен тази година.", заяви Камбуров.

Накрая Камбуров отправи послание към младите футболисти у нас и сподели неговото мнение затова дали те трябва да получават повече шансове в своите отбори.

"Пожелавам им да следват мечтите си. Аз никога не вярвах, че ще стана голмайстор №1 в историята на българския футбол, но човек трябва да преследва мечтите си, да бъде трудолюбив, всеотдаен и да обича играта най-вече. Футболът стана вече доста комерсиален и у нас идват много чужденци. Аз, когато започвах да играя нямаше толкова много чужденци и затова и ние имахме повече футболисти, които излизаха и в чужбина. Хубаво да се дава шанс на младите те да бъдат водещите в отборите си, но не трябва да им правим мечешка услуга и да ги пускаме да играят, когато все още не са готови. Те трябва сами да си извоюват мястото и да се борят за него.", завърши Мартин Камбуров.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини