Last news in Fakti

19 Декември, 2021 14:05 2 904 21

Камбуров: Гордея се с рекорда си - такова постижение се подобрява веднъж на 50 години

  • мартин камбуров-
  • рекорд

"Зад този рекорд стоят много хора, с които съм работил през годините - футболисти, треньори и ръководители", отчете нападателят на Берое

Камбуров: Гордея се с рекорда си - такова постижение се подобрява веднъж на 50 години - 1
Мартин Камбуров, снимка: БНТ

Голмайстор №1 в историята на българското първенство Мартин Камбуров беше специален гост в предаването в "Арена спорт" по БНТ, в което говори за подобряването на рекорда на Петър Жеков и сподели ще продължи да играе за Берое през пролетта в преследване на друго върхово постижение - това на Георги Илиев за най-много мачове в българския елит.

"Гордея се с този рекорд. Такова постижение се подобрява веднъж на 50 години така че съм много щастлив. Не мога да кажа на 100 процента, че ще остана в Берое. Имахме вече разговори с ръководството на Берое, но всичко ще стане ясно в края на месеца. Важно е и дали ще мога да бъда пълноценен и да помагам на отбора. Не е всичко на всяка цена.", започна Камбуров.

41-годишният нападател говори още и за предстоящото тържество, което самият той организира на 27 декември в Пловдив в чест на подобряването на рекорда за голмайстор №1 в историята на българското първенство.

"Зад този рекорд стоят много хора, с които съм работил през годините - футболисти, треньори и ръководители. Най-нормалното е да организирам подобно тържество, тъй като без тези хора аз нямаше да мога да стана голмайстор №1 в историята на "А" група. Поканил съм доста колеги, приятели и бивши съперници и се надявам да се получи едно хубаво тържество.", сподели футболистът.

Камбуров се върна и към един от най-успешните моменти в своята кариера - хеттрика на "Герена" срещу Левски с екипа на Локомотив (София) през 2009 година.

"Победихме Левски с 3:0 на "Герена" в последния сезон, в който те станаха шампиони и аз вкарах хеттрик, а все пак знаете колко хора са го правили на "Герена". Аз обаче не деля головете срещу който и да е съперник, защото всички отбори в първенството са сериозни съперници. Левски и ЦСКА обаче са с най-големите фенски маси и затова, когато вкараш срещу тях, се говори повече. Мисля, че имам общо 25 гола срещу Левски, но това не означава, че е много лесно да се бележи срещу тях.", заяви голмайсторът.

Мартин Камбуров коментира още и дали е щастлив от своята кариера и разкри кой за него е най-големият му успех.

"Аз съм много щастлив от моята кариера. Шест пъти станах голмайстор на първенството, което е голямо постижение. Подобрих и рекорда за най-много голове в А група. Титлата с Локомотив (Пд) през 2004 година. Радвам се, че завършвам годината с най-успешния си момент - подобряването на рекорда.", сподели Камбуров.

41-годишният футболист отговори и на въпроса каква е тайната за дълголетие в спорта.

"Не мога да дам определена рецепта, всичко е строго индивидуално. На мен просто такъв си ми е генът. Човек трябва да се съобразява с много неща и да се лишава от някои, за да постигне нещо голямо като мен тази година.", заяви Камбуров.

Накрая Камбуров отправи послание към младите футболисти у нас и сподели неговото мнение затова дали те трябва да получават повече шансове в своите отбори.

"Пожелавам им да следват мечтите си. Аз никога не вярвах, че ще стана голмайстор №1 в историята на българския футбол, но човек трябва да преследва мечтите си, да бъде трудолюбив, всеотдаен и да обича играта най-вече. Футболът стана вече доста комерсиален и у нас идват много чужденци. Аз, когато започвах да играя нямаше толкова много чужденци и затова и ние имахме повече футболисти, които излизаха и в чужбина. Хубаво да се дава шанс на младите те да бъдат водещите в отборите си, но не трябва да им правим мечешка услуга и да ги пускаме да играят, когато все още не са готови. Те трябва сами да си извоюват мястото и да се борят за него.", завърши Мартин Камбуров.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    16 9 Отговор
    абе къв голмайстор си ти бе... навремето играеха до 30 години...в истинско първенство

    Коментиран от #3

  • 2 гадно

    17 2 Отговор
    Голмайстор на 41 години това говори много за сегашното състояние на футбола у нас. Със същия успех може да играе и до пенсия.

    Коментиран от #6

  • 3 Кучкар

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Като почнете такаа... Най-добър е в сегашното време и е факт. Не живейте в миналото и оценявайте настоящето. Браво на Камбуров!

    Коментиран от #9

  • 4 Каруцата

    1 3 Отговор
    Като гледам какво идва отдолу, още 1000 години рекорда ти ще остане! Иначе яд ме е че подобри моя! Все пак аз съм най-добрият!

    Коментиран от #11, #14

  • 5 Герак Митко

    2 3 Отговор
    Добре, че ни е слабо първенството, че иначе трябваше да играеш до живот
  • 6 Гоуст

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Няма възрастова граница и всеки може да играе и до 100 ако иска... състоянието на БГ футбола говори статистиката за националния отбор:Гол майстор номер 1 за всички времена...без нито един гол за националния отбор
  • 7 Чопърцила

    9 3 Отговор
    Браво на Камбуров!
    Скромен човек и добър футболист.
    Рекордите са, за да се подобряват.
    Напред, може още!
  • 8 томка бикова

    8 1 Отговор
    Шефа боко Банкянския на 60 и кусур години вкарваше голове с 200. Не можеш го стигна.
  • 9 Биг дик

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кучкар":

    Най добър тоя дърт спънат кон!?
  • 10 Безпристрастен

    5 3 Отговор
    Този е голмайстор за най дърт играч Ако Жеков играеше още 11 години до 41 години като Камбуров щеше да отбележи още толкова голове А прекрати на 30 години

    Коментиран от #19

  • 11 93 МИН. ОТ ЦЕНТЪРА ГОЛ НА ЛЕВСКИ !!!

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Каруцата":

    СТАЙКОВ НЕ РАЗБРА !!! ОТ ХАЛИТЕ ГОЛ
    ХА ХЯ ХА !!! ПЕТЪР ЖЕКОВ...ВЕЛИКАН !!!
    ЗАТОВА И НЕ БЕ ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА

    Коментиран от #18

  • 12 ЯКИМОВ,ЖЕКОВ, ЦАНЕВ .....

    2 0 Отговор
    БЕШЕ ЗАБРАНЕНО ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ ЗА ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА !!!
    ЯКИМОВ КЛАСИРА БЪЛГАРИЯ ЗА СВЕТОВНО ЗЯ ПЪРВИ ПЪТ, НЕ ТО ИЗБРАХА!!!
    ЖЕКОВ ЗЛАТНА, СРЕБЪРНА ОБУВКА НЕ
    ЦАНЕВ ФИНТИРАШЕ ПО 7,8 ИГРАЧИ НА ЛЕВСКИ И ЗАТОВА НЕ !!!
  • 13 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ МАЧОВЕ ОТ ЖЕКОВ !!!

    5 0 Отговор
    БРАВО НА МОМЧЕТО ,НО ВИЖТЕ КОЕФИЦИЕНТА НА ДВАМАТА !!!
  • 14 В ПРИМЕРА ЛЮБО ПЕНЕВ ИМА

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Каруцата":

    ТОЛКОВА ГОЛОВЕ КОЛКОТО ВСИЧКИ
    ЛЕВСКАРИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА В ЧУЖБИНА НЯМАТ !!! ДУХ СУПАТА!!!
  • 15 Трезвомислещ българин

    4 3 Отговор
    Така е,но не е необходимо да се излагаш да играеш до 50г., за да подобриш някакъв си рекорд, който човекът го е поставил на 30г.
  • 16 мой

    3 1 Отговор
    Поздравления за Камбуров. Името му ще остане в историята, пък който квото иска да си мисли.
  • 17 3.14К

    0 1 Отговор
    Резултат достоен за уважение! Но от последните 50 гола, над 30 бяха от дузпи и голяма част без ВАР. Почти всички отбори платиха цената на този рекорд. Въпреки това, БРАВО!
  • 18 гадно

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "93 МИН. ОТ ЦЕНТЪРА ГОЛ НА ЛЕВСКИ !!!":

    Така е бях на мача оня беше излезнал напред в палантерията към сектор А и се правеше на мъж пред някакви кифли и тогава Жеков я вкара от халите.
  • 19 Свинска Свиня

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Безпристрастен":

    Нали знаете АКО-то какво прави?
  • 20 Изглежда

    1 1 Отговор
    Много по стар от 41 ??? Явно такъв му е гена ха ха ха ха
  • 21 F-off

    0 0 Отговор
    Да и като играеш 50г.......!