Отидете към основна версия

3 562 7

Съдии опорочиха дербито между Арсенал и Манчестър Сити на старта на 2022 г.

  • арсенал-
  • манчестър сити

„Гражданите“ продължават да се ползват със симпатиите на хората, които вземат решенията

Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити продължава да крачи уверен към шампионската титла във Висшата лига, но жалкото е, че „гражданите“ в пореден мач се ползват с благоволението на съдиите в английския футбол. Този път жертвата бе Арсенал.

„Артилеристите“ изиграха едно от най-силните първи полувремена от началото на сезона си и съвсем логично се прибраха на почивката с преднина от един гол, станал дело на младия Букайо Сака.

Преди това обаче Едерсон имаше късмет, че не бе преценено от съдията Стюарт Атуел, че има дузпа, спирайки Мартин Йодегор с шпагат в собственото си наказателно поле. Нито едно от повторенията не доказа, че бразилецът играе чисто с топката, за да я изчисти, влизайки в краката на норвежеца. И все пак решението бе в полза на гостите.

След почивката тенденцията се запази, но този път бе отсъдена дузпа в полза на Сити. Бернардо Силва навлезе с дрибъл в наказателното на Арсенал, а Гранит Джака се опита да го спре. Португалецът прекара топката зад гърба му и се хвърли да пада, а швейцарецът сглупи, хващайки крилото за фланелката. ВАР се намеси и подсказа на Атуел, че е трябвало да отсъди наказателен удар и точно това той стори след преразглеждането. От бялата точка се разписа Риад Марез, отправяйки първия точен удар за тима си в мача.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.

Свързани новини