Отидете към основна версия

4 684 4

Байерн отново преклони глава пред Борусия

  • байерн мюнхен-
  • борусия мюнхенгладбах

„Баварците“ едва ли са се надявали на подобно начало на 2022 г.

Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен започна новата 2022 г. с поражение от Борусия Мюнхенгладбах, като това се случва за втори път през сезона след онова 5:0 за Купата през ноември.

Роберт Левандовски вкара дежурното си попадение за „баварците“, но то послужи само за основа на пълния обрат на гостите, който бе постигнат още на полувремето. Нойхаус и Лайнер се превърнаха в героите за „Гладбах“.

Срещата бе първа след коледната пауза в Бундеслигата, като също така се игра пред празни трибуни поради влошената епидемична обстановка в Бавария. Това бе жалко с оглед факта, че станахме свидетели на цели 28 изстрела към двете врати и страхотния футбол, на който станахме свидетели на моменти.

Добрата новина за Юлиан Нагелсман е, че отборът му натрупа доста солиден аванс през есента и може да си позволи едно подобно подхлъзване и то при всичките контузии и карантини, които бяха наложени в състава му.

Отборът на Ади Хютер пък сложи край на серията от 5 поредни мача без успех, като това сега би послужило за основа на един силен завършек на втората половина от кампанията и преследване на място в евротурнирите.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини