Отидете към основна версия

5 860 11

Почитателка на баскетбола изкарва по $6 хил. на снимка в социалните мрежи (СНИМКИ)

  • instagram-
  • розан аркъл-
  • инфлуенсър

Тя е сред първите инфлуенсъри в Instagram

Едва ли вече има някой, който да не е чувал думата „инфлуенсър“. Това е човек, който рекламира различни продукти от профилите си в социалните мрежи. Малцина обаче знаят, че един от първите инфлуенсъри е австралийката Розан Аркъл.

34-годишната блондинка стартира своя бизнес още през 2011 г., когато участва в популярно телевизионно шоу в САЩ и благодарение на него трупа стотици хиляди последователи в социалните мрежи. Някъде там тя получава предложение да пусне снимка от една от фотосесиите си за списание ZOO Weekly, като в замяна ѝ предлагат известна сума пари. Тя приема и така решава, че е време да напусне работата си на счетоводител.

Десетина години по-късно Розан е истинска марка в света на инфлуенсърите, а хонорарът ѝ за дадена публикация стига до $6 хил. В интервю за GCB тя дори разказва, че тарифата е обичайна, защото представлява 0,1% от броя последователи, които има в Instagram.

Споделяме ви нейната кратка история в секцията за спорт, а не за бизнес, просто защото научихме, че е почитателка на баскетбола, а това мигновено я изстрелва сред любимите ни спортни фенки в интернет.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.

Свързани новини