Отидете към основна версия

911 0

Бивша звезда на Челси обяви, че на Арсенал са му нужни поне петима нови, за да се превърне в претендент за титлата

  • арсенал-
  • глен джонсън

„Артилеристите“ изненадват до момента с възхода във формата си

Снимка: БГНЕС

Арсенал се превърна в изненадващия фаворит за място в топ 4 този сезон, измествайки мултимилионната селекция на Манчестър Юнайтед, амбициозния градски съперник Тотнъм и стабилния Уест Хям от тази конкуренция. Мнозина дори заговориха за шансовете на „артилеристите“ в борбата за титлата през идната кампания. Сред тях е и бившият играч на Челси Глен Джонсън, който обаче подчерта, че за целта са нужни поне петима нови играчи, научихме от Labrokes.

Определено имат нужда от нов централен нападател през следващия трансферен прозорец, както и от двама полузащитници и един централен бранител“, каза Джонсън.

Бившият вече капитан Пиер-Емерик Обамеянг бе освободен през зимата, за да може да се спести от колосалната му заплата, а Душан Влахович забави максимално преговорите с „лондончани“, за да си осигури в последствие договор с Ювентус. Това остави клуба единствено с Александър Лаказет на върха и макар французинът да не бележи особен прогрес в реализирането на попадения, той се превърна в много по-важна част от тима, отколкото бе преди това.

Микел Артета междувременно изгони редица други футболисти, които по презумпция се явяваха централни защитници, за да си остави само Габриел Магаляеш и Бен Уайт. Двамата сформираха стабилно партньорство, но звучи прекалено амбициозно, ако испанецът очаква те да са достатъчни за атакуване на по-висока позиция. Затова се говори, че Уилям Салиба води преговори за подновяване на договора си с „топчиите“, макар вече поредна година да е изпращан под наем във френския Марсилия.

Мартин Йодегор се оказа най-добрата лятна покупка и вече е видимо, че норвежецът се чувства все по-добре на „Емиратс“. Той е истински диригент в центъра на терена, но проблемът е, че Томас Партей и Гранит Джака не носят достатъчно попадения, за да подкрепят колегата си. Едва наскоро ганаецът вкара първия си гол с екипа на Арсенал, така че нуждата от „бокс-ту-бокс“ полузащитник определено е налице.

След няколко месеца ще разберем дали Глен Джонсън е предвидил нуждите на английския гранд и дали Микел Артета е готов да направи следващата крачка в развитието си като мениджър.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини