Отидете към основна версия

1 966 2

Защитник закла собствения си отбор при успех на Тотнъм в „Дербито за Лондон“

  • арсенал-
  • тотнъм-
  • роб холдинг

Съдията на срещата изигра също своята ключова роля за развоя на срещата

Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи Арсенал с футболната класика от 3:0, благодарение най-вече на кошмарния мач, който изигра централният бранител на „топчиите“ - Роб Холдинг.

Съдията - Пол Тиърни, на свой ред се превърна в най-ценния човек на терена, защото се постара да съсипе едно от най-горещите съперничества в английския футбол с едностранчивите си решения и пълна липса на усет към играта.

В 22' Хари Кейн получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Холдинг срещу Хьон-мин Сон. Кореецът се строполи на земята след контакт с бранителя, но подобни ситуации едва ли ще видим прекалено често да се свирят за нарушения. Кейн все пак се разписа, за да открие резултата.

В 26' Холдинг получи първия си жълт картон за нарушение отново срещу Сон, но реферът прецени, че има натрупване и го наказа. 7 минути по-късно защитникът на „артилеристите“ бе изгонен, защото блокира движението на Хьон-мин при поредната атака на домакините, а оценката на Тиърни бе, че англичанинът е използвал лакътя си, за да спре движението на противника.

Така в рамките на три ключови ситуации Пол Тиърни и Роб Холдинг с дружни усилия обезсмислиха мача.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини