Last news in Fakti

12 Май, 2022 23:48 1 959 2

Защитник закла собствения си отбор при успех на Тотнъм в „Дербито за Лондон“

  • арсенал-
  • тотнъм-
  • роб холдинг

Съдията на срещата изигра също своята ключова роля за развоя на срещата

Защитник закла собствения си отбор при успех на Тотнъм в „Дербито за Лондон“ - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи Арсенал с футболната класика от 3:0, благодарение най-вече на кошмарния мач, който изигра централният бранител на „топчиите“ - Роб Холдинг.

Съдията - Пол Тиърни, на свой ред се превърна в най-ценния човек на терена, защото се постара да съсипе едно от най-горещите съперничества в английския футбол с едностранчивите си решения и пълна липса на усет към играта.

В 22' Хари Кейн получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Холдинг срещу Хьон-мин Сон. Кореецът се строполи на земята след контакт с бранителя, но подобни ситуации едва ли ще видим прекалено често да се свирят за нарушения. Кейн все пак се разписа, за да открие резултата.

В 26' Холдинг получи първия си жълт картон за нарушение отново срещу Сон, но реферът прецени, че има натрупване и го наказа. 7 минути по-късно защитникът на „артилеристите“ бе изгонен, защото блокира движението на Хьон-мин при поредната атака на домакините, а оценката на Тиърни бе, че англичанинът е използвал лакътя си, за да спре движението на противника.

Така в рамките на три ключови ситуации Пол Тиърни и Роб Холдинг с дружни усилия обезсмислиха мача.

Хари Кейн след това вкара второто си попадение след статично положение и плонж на около метър от гол-линията, а Сон се възползва от суматоха в наказателното на Арсенал в секундите след почивката, за да оформи и крайното 3:0.

Съдията на няколко пъти спря играта, позовавайки се на превенциите с контузии в главата. Лошото обаче бе, че той присъстваше и в двата случая на около 4-5 метра от инцидента, за да е напълно наясно, че Мартин Йодегор и Емерсон Роял получиха леки удари в носа и здравето им по никакъв начин не бе застрашено, а решиха да спрат атаките на противника, възползвайки се от неориентирания арбитър.

Трите точки за състава на Антонио Конте означават, че битката за топ 4 се отваря широко, защото два кръга преди края разликата между Арсенал и Тотнъм е само 1 точка. Засега обаче „артилеристите“ остават в зоната за Шампионската лига, независимо от кошмарната вечер, която преживяха на терена на вечния си съперник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 kieran_tierney

    0 0 Отговор
    Трагични "топчий"