Отидете към основна версия

1 538 6

Потенциалният купувач на Манчестър Юнайтед има връзка с Владимир Путин?

  • манчестър юнайтед-
  • apollo-
  • владимир путин-
  • владимир потанин-
  • крис брайънт

Твърди се, че компанията е в контакт със суверенен инвестиционен фонд на един от най-богатите хора в Русия

Снимка: Shutterstock

Един от кандидат-купувачите на футболния Манчестър Юнайтед - американската компания Apollo, е обвинена във връзка с руския държавен глава - Владимир Путин, пише Daily Mail в днешното си издание.

През 2013 г. руският милиардер Владимир Потанин се развежда със съпругата си, а тя представя списък с компании пред съда, в които съпругът ѝ има финансови интереси. Сред тях се оказва, че е и въпросната Apollo, посредством суверенен инвестиционен фонд с капитал от £10 млрд., основан от самия руски държавен глава през 2011 г.

Потатин от своя страна е вторият по богатство човек в Русия със състояние в размер на £22 млрд. и е смятан за един от най-доверените хора на Путин.

Той е част от списъка с олигарси на британското правителство, съставен след началото на войната в Украйна. Въпросният списък служи за отправна точка към санкциите срещу Москва, с които Западът иска да ограничи финансирането на конфликта.

Основателят на Apollo и бивш изпълнителен директор - Леон Блек, е бил част от консултативния съвет на споменатия по горен инвестиционен фонд.

Манчестър Юнайтед трябва да е много внимателен с кого се гушка, когато става дума за хора, направили състояние, благодарение на близостта си с Путин, независимо кога е станало това, особено след постоянните атаки срещу Украйна“, каза председателят на Комитета по стандарт и привилегии във Великобритания - Крис Брайънт, пред авторитетното издание.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини