Last news in Fakti

21 Август, 2022 12:33 1 523 6

Потенциалният купувач на Манчестър Юнайтед има връзка с Владимир Путин?

  • манчестър юнайтед-
  • apollo-
  • владимир путин-
  • владимир потанин-
  • крис брайънт

Твърди се, че компанията е в контакт със суверенен инвестиционен фонд на един от най-богатите хора в Русия

Потенциалният купувач на Манчестър Юнайтед има връзка с Владимир Путин? - 1
Снимка: Shutterstock

Един от кандидат-купувачите на футболния Манчестър Юнайтед - американската компания Apollo, е обвинена във връзка с руския държавен глава - Владимир Путин, пише Daily Mail в днешното си издание.

През 2013 г. руският милиардер Владимир Потанин се развежда със съпругата си, а тя представя списък с компании пред съда, в които съпругът ѝ има финансови интереси. Сред тях се оказва, че е и въпросната Apollo, посредством суверенен инвестиционен фонд с капитал от £10 млрд., основан от самия руски държавен глава през 2011 г.

Потатин от своя страна е вторият по богатство човек в Русия със състояние в размер на £22 млрд. и е смятан за един от най-доверените хора на Путин.

Той е част от списъка с олигарси на британското правителство, съставен след началото на войната в Украйна. Въпросният списък служи за отправна точка към санкциите срещу Москва, с които Западът иска да ограничи финансирането на конфликта.

Основателят на Apollo и бивш изпълнителен директор - Леон Блек, е бил част от консултативния съвет на споменатия по горен инвестиционен фонд.

Манчестър Юнайтед трябва да е много внимателен с кого се гушка, когато става дума за хора, направили състояние, благодарение на близостта си с Путин, независимо кога е станало това, особено след постоянните атаки срещу Украйна“, каза председателят на Комитета по стандарт и привилегии във Великобритания - Крис Брайънт, пред авторитетното издание.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Георги

    11 1 Отговор
    Всички потенциални куповачи в света имат връзка с Путин.Голям смях.
  • 2 Може

    5 2 Отговор
    и така да е ! Бивш вице президент на Русия и почти 30 милиарда $ "тежък" !
  • 3 Мим33

    9 3 Отговор
    Малко ги интересува М. ЮНАЙТЕД кой дава парите, те не миришат, важно е да има и да дава...
  • 4 Милен

    9 1 Отговор
    Ами че то остана ли нещо във "великата британия" което да не е собственост на руснаци, араби, индийци или китайци?
  • 5 така е

    7 0 Отговор
    ЗА ВСИЧКО НА НА ДЖЕНДАРИТЕ Е ВИНОВЕН ПУТИН,И ЗА ТОВА,ЧЕ СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ ИЗТОК И ЗАЛЯЗВА НА ЗАПАД.
  • 6 така ли

    1 0 Отговор
    Хахаха....