Отидете към основна версия

648 0

Гигс се превръща в играещ треньор

  • гигс-
  • мойс-
  • манчестър юнайтед-
  • про лиценз от уефа-
  • играещ треньор
Снимка: Райън Гигс, ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед, Дейвид Мойс назначи Райън Гигс за играещ треньор, информираха от клуба на официалния си сайт.

Ветеранът на английския шампион, който в същото врвме е и най титулуваният британски играч, взе треньорските си изпити, а през следващото лято ще вземе и Про лиценз от УЕФА.

39-годишният уелсец подписа нов договор за една година като играч на "червените дяволи" през март и ще комбинира новите си задължения с изявите си на терена.

Ето какво заяви Дейвид Мойс: "Доволен съм, че Райън прие възможността да стане играещ треньор, Успехите му и способността му да адаптира играта си през годините му дава уникална гледна точка към модерната игра.

Кариерата му е за пример и вдъхновение за всеки млад футболист и аз съм сигурен, че и той и играчите ще имат голяма полза от новата му роля".

Самият Гигс пък сподели: "Голяма привилегия е за мен да бъда играещ треньор. Надявам се, че ще допринеса с опита си, който натрупах като играч в семейството на Манчесър Юнайтед през тези дълги години.

Не е тайна, че си взех треньорските изпити и виждам тази възможност като първа стъпка в бъдещата ми кариера. Нямам търпение да започна съвместната си работа с Дейвид и отбора".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини