Отидете към основна версия

1 669 3

Софийски градски съд реши, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен

  • бфс-
  • димитър бербатов

Открито е противоречие в подадената информация към Търговския регистър и публикация на официалната страница на БФС

Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд официално взе решение, че свиканият на 18 март 2022 г. Конгрес на Българския футболен съюз, на който Димитър Бербатов бе избран за президент, а администрацията на Борислав Михайлов обяви за отменен и незаконен, е бил незаконосъобразно отменен, но също така решенията от него няма да бъдат приети с оглед разнопосочната информация, подадена към Търговския регистър и публикуваната на официалната страница на БФС. Това стана ясно от публикуваното днес решение от страна на Бербатов и екипа му в публичното пространство.

Кандидат-президентът все пак изразява възмущението си от факта, че събралите се 62 делегата от клубовете не са имали правомощията, за да го излъчат за следващия лидер в българския футбол.

От друга страна въпросните 62 клуба бяха изключени от структурата на БФС, като реваншизъм за заемането на страната на противника на настоящото управление. От заключението на СГС става ясно, че присъствието им не противоречи на устава и основанието за тяхното наказание става безпочвено.

Бербатов и компания са категорични, че ще обжалват части от решението, каквото право имат в 7-дневен срок.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини