Отидете към основна версия

7 920 13

Голяма промяна в ЦСКА...

  • цска

"Армейците" преминават към... турбо-халфова линия

Снимка: БГНЕС

Бразилецът Жеферсон Телес е рекордьор за ЦСКА по изиграни мачове в европейските клубни турнири по футбол, що се касае до чужденци в състава на "армейците".

Бразилия е считана от мнозина за меката на футбола, Жеферсон е дал своя принос през годините за ЦСКА, като и в момента е сред водещите футболисти на клуба от "Армията".

Впечатление обаче прави, че "червените" имат все по-динамичен стил на игра, който сякаш не се вписва с по-позиционния футбол, който практикува Жеферсон на терена.

С привличането на Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц "червената" халфова линия придоби вид, който може да стресне доста опоненти на ЦСКА на международната сцена идната кампания. Защото едва ли е под съмнение, че "армейците" ще са сред евроучастниците на България за следващия сезон.

Едва ли от ЦСКА ще се разделят с някой от въпросните трима футболисти това лято. По-скоро може да се очаква към тях да се прибави още класа, съчетана със скорост.

Без да се подценяват качествата на играчи като Жеферсон или да се пререкспонират уменията на футболисти като Хайнц. Показателно сякаш изглежда, че 3 минути след като смени Телес в последния важен за "армейците" шампионатен мач, Тобиас реализира. А след това създаде още много главоболия на защитата на третия в таблицата на ефбет Лига тим - ЦСКА 1948.

Никак не е случайно, че ЦСКА за разлика от много предишни кампании е лидер преди 24-ия кръг на шампионата.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 38 гласа.

Свързани новини