Отидете към основна версия

872 5

Алберт Попов стартира новия сезон за СК десето място

  • алберт-
  • попов-
  • слалом-
  • австрия

Мануел Фелер спечели слалома пред родна публика в Австрия

Снимка: БГНЕС/Архив

Най-добрият български състезател по ски Алберт Попов завърши на 10-о място в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Гургъл, първи старт за новия сезон при мъжете, предава БТА. Попов даде общо време от 1:48.83 минута, след като беше 12-и в първия манш с 54.83 секунди и 17-и във втория с 54.00 секунди.

Победител в първото състезание за сезона стана Мануел Фелер от Австрия с 1:47.23 минута. Той беше лидер след първия манш с 53.22 секунди и с 54.01 във втория успя да стигне до трети успех в кариерата си. Втори и трети завършиха също представители на Австрия - Марко Шварц с пасив от 23 стотни и Михаел Мат на 1:05 секунда. Олимпийският шампион Клеман Ноел, който беше втори след първия манш, допусна грешка във втория и остана 12-и.

Състезанието беше прекратено за около 30 минути преди последните петима състезатели заради протест на активисти срещу климатичните промени, които напръскаха пистата и тя трябваше да бъде почистена.

Мануел Фелер поведе в генералното класиране със 100 точки, а Алберт Попов взе 26 точки за десетото си място. Следващите състезания от Световната купа при мъжете са от 1 до 3 декември две спускания и супергигантски слалом в Бивър Крийк (САЩ).

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини