Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 17:53 867 5

Алберт Попов стартира новия сезон за СК десето място

  • алберт-
  • попов-
  • слалом-
  • австрия

Мануел Фелер спечели слалома пред родна публика в Австрия

Алберт Попов стартира новия сезон за СК десето място - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Най-добрият български състезател по ски Алберт Попов завърши на 10-о място в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Гургъл, първи старт за новия сезон при мъжете, предава БТА. Попов даде общо време от 1:48.83 минута, след като беше 12-и в първия манш с 54.83 секунди и 17-и във втория с 54.00 секунди.

Победител в първото състезание за сезона стана Мануел Фелер от Австрия с 1:47.23 минута. Той беше лидер след първия манш с 53.22 секунди и с 54.01 във втория успя да стигне до трети успех в кариерата си. Втори и трети завършиха също представители на Австрия - Марко Шварц с пасив от 23 стотни и Михаел Мат на 1:05 секунда. Олимпийският шампион Клеман Ноел, който беше втори след първия манш, допусна грешка във втория и остана 12-и.

Състезанието беше прекратено за около 30 минути преди последните петима състезатели заради протест на активисти срещу климатичните промени, които напръскаха пистата и тя трябваше да бъде почистена.

Мануел Фелер поведе в генералното класиране със 100 точки, а Алберт Попов взе 26 точки за десетото си място. Следващите състезания от Световната купа при мъжете са от 1 до 3 декември две спускания и супергигантски слалом в Бивър Крийк (САЩ).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    1 4 Отговор
    И тоя е едно голямо нищо
  • 2 Джо

    4 0 Отговор
    Браво на Алберт! Браво на нищото ако щеш!
  • 3 Точен

    5 0 Отговор
    Достойно.
  • 4 Счетоводител

    2 0 Отговор
    Дано Аби успее да влезе в топ 8 и да има възможност да стартира с по-добър стартов номер. Няма как да навакса от втора стартова група
    Вярвам, че има потенциал за победа, ако не този сезон, то следващия. Заслужава го :)
    А това че имаме състезател в топ 10 в световна купа по ски - в съвременните условия и наша държава си е успех.
  • 5 браво бе

    2 0 Отговор
    добре че ръководството на бф по ски за 22 години успя да сътвори един алберт /като и това е под въпрос/ за още един подобен ще им трябват сигурно още 22 години да царуват ,но пък за сметка на това са страхотни аниматори в провеждането на световни купи в банско, които на ски спорта не донесоха никакво развитие но за сметка на това ръководството се облагодетълства и възползва отлично пълни хотелите им,лапане на пари от телевизионни права и реклама милиони ,които не се знае в чии джобове отиват защо не кажат камен защо приключи така рязко, каква е истинската драма около него състезател развиващ се добре но без да му се обръща нужното внимание