Отидете към основна версия

1 084 10

Сакраменто се издъни срещу аутсайдер в НБА

  • сакраменто-
  • кингс-
  • везенков-
  • портланд трейлблейзърс

Везенков отново без кош

Снимка: Факти.бг/Архив

Сакраменто Кингс записа втора поредна загуба в НБА, след като отстъпи със 113:130 на Портланд Трейлблейзърс като гост. Най-добрият български баскетболист Александър Везенков игра почти 9 минути и половина, но не успя да вкара кош във втори пореден мач. Крилото пропусна и трите си опита от зоната за три точки, а към личния си актив добави една борба и една асистенция, предава gong.bg.

Домакините изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона и въпреки че бяха без Шейдън Шарп и ДеАндре Ейтън, успяха да стигнат до успеха. Анфърний Саймънс вкара 29 точки за победата, а Дуоп Рийт добави още 25. С "дабъл-дабъл" завърши избраният под №2 в драфта това лято Скуут Хендерсън. Гардът вкара 17 точки и добави 11 асистенции, като това е най-добрият му актив до момента в Лигата.

За Сакраменто над всички беше Ди`Аарън Фокс с 43 точки. Домантас Сабонис завърши с 34 точки и 12 борби, за да оформи "дабъл-дабъл". Останалите им съотборници обаче бяха далеч от нивото си и това доведе до поражението.

За Портланд това беше осма победа от началото на сезона. Тимът на Чонси Билъпс има и 21 загуби, като това му отрежда 14-о място в Западната конференция. Кингс паднаха до шесто място с баланс 17:12.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини