Отидете към основна версия

854 0

Новак Джокович върви уверено напред на турнира в Рим ​

  • новак-
  • джокович-
  • тенис-
  • турнир-
  • рим-
  • мастърс

Сърбинът спечели с 6:3, 6:1 срещу "щастливия губещ" Корентен Моте 

Снимка: БГНЕС

Новак Джокович се класира без проблем за третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на червени кортове в Рим, който е с награден фонд от 9,09 милиона евро. Сърбинът, който е лидер в основната схема, спечели с 6:3, 6:1 срещу "щастливия губещ" Корентен Моте, предава БТА.

Ноле успя да преодолее колебливото си начало на двубоя срещу френския тенисист и направи обрат от 1:3 до 6:3 в първия сет. Във втората част сърбинът постигна три пробива и приключи срещата за час и 26 минути.

Новак Джокович – има шест титли от турнира, спечели в италианската столица за последно през 2022 година. Сръбският тенисист има 1099 победи на ниво АТП. Това беше първи двубой за сърбина от полуфиналите в Монте Карло през април.

Следващият му противник ще бъде Алехандро Табило, поставен под номер 29. Чилиецът се наложи с 6:3, 7:6 (4) над германеца Яник Ханфман. Носителят на 24 титли от Големия шлем ще опита да спечели първи отличие през сезона.

За третия кръг в Рим се класираха Бен Шелтън и Александър Зверев. 21-годишният американец Шелтън се наложи след обрат с 4:6, 6:3, 6:4 срещу руснака Павел Котов. Бившият шампион Зверев (Германия) преодоля Александър Вукич (Сърбия) с 6:0, 6:4.

Напред в Рим продължава и Нуно Боржеш. Португалецът елиминира 15-ия в схемата Александър Бублик от Казахстан след 6:4, 6:4.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини