Отидете към основна версия

2 690 7

Лудогорец с убедителна победа над Динамо (Минск)

  • лудогорец-
  • беларуският-
  • първенец-
  • динамо минск-
  • шампионска лига-
  • неделев

Българският шампион надделя над беларуския първенец в първи мач от втория квалификационен кръг за Шампионска лига

Кадър: Diema Sport

Българският шампион Лудогорец надделя с чистото 2:0 над беларуския първенец Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг за Шампионска лига и вече гледа смело към реванша идната седмица в Унгария.

И двата гола за „орлите“ паднаха през първата част в Разград, като първо в деветата минута Бърнард Текпетей матира стража на „синьо-белите“, а в заветната минута на полувремето Тодор Неделев удвои от дузпа. След подновяването на играта българският плеймейкър пропусна страхотна възможност да вкара трети гол във вратата на съперника.

В крайна сметка обаче разградчани демонстрираха в по-голяма част от двубоя, че са далеч по-качественият отбор, макар сезонът в Беларус да е в разгара си. В хода на мача пък беларуският шампион демонстрира сериозна агресия в единоборствата, което позволи на албанския съдия да покаже пет жълти картона на сметката на гостите.

Ответната среща между двата отбора ще се играе в унгарския град Мезьокьовешд, тъй като беларуските отбори имат рестрикции от УЕФА да домакинстват отвъд родината си поради руската инвазия в Украйна от 2022-а година насам.

Ако продължи към третия кръг на квалификациите на ШЛ, то хората на Георги Дерменджиев ще се изправят срещу победителя между Карабах и Линкъл Ред Импс. В първия мач между двата отбора азербайджанският тим взе победа също с 2:0 срещу гибралтарския първенец.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини