24 Юли, 2024 22:59 2 670 7

Лудогорец с убедителна победа над Динамо (Минск)

  • лудогорец-
  • беларуският-
  • първенец-
  • динамо минск-
  • шампионска лига-
  • неделев

Българският шампион надделя над беларуския първенец в първи мач от втория квалификационен кръг за Шампионска лига

Лудогорец с убедителна победа над Динамо (Минск) - 1
Кадър: Diema Sport

Българският шампион Лудогорец надделя с чистото 2:0 над беларуския първенец Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг за Шампионска лига и вече гледа смело към реванша идната седмица в Унгария.

И двата гола за „орлите“ паднаха през първата част в Разград, като първо в деветата минута Бърнард Текпетей матира стража на „синьо-белите“, а в заветната минута на полувремето Тодор Неделев удвои от дузпа. След подновяването на играта българският плеймейкър пропусна страхотна възможност да вкара трети гол във вратата на съперника.

В крайна сметка обаче разградчани демонстрираха в по-голяма част от двубоя, че са далеч по-качественият отбор, макар сезонът в Беларус да е в разгара си. В хода на мача пък беларуският шампион демонстрира сериозна агресия в единоборствата, което позволи на албанския съдия да покаже пет жълти картона на сметката на гостите.

Ответната среща между двата отбора ще се играе в унгарския град Мезьокьовешд, тъй като беларуските отбори имат рестрикции от УЕФА да домакинстват отвъд родината си поради руската инвазия в Украйна от 2022-а година насам.

Ако продължи към третия кръг на квалификациите на ШЛ, то хората на Георги Дерменджиев ще се изправят срещу победителя между Карабах и Линкъл Ред Импс. В първия мач между двата отбора азербайджанският тим взе победа също с 2:0 срещу гибралтарския първенец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Варналията

    7 5 Отговор
    2:0 не е убедителен резултат при положение,че го няма вече правилото за гол на чужд терен...още повече,че Лудогорец е един от най-слабите гости в Европа... 13 години само една ненужна победа над Аякс със 1:0,но отпаднаха защото у дома паднаха 1:4.
    Един бърз гол в реванша и шансовете стават 80:20 за беларусите,защото Лудогорец играе страхливо като гост.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Самоковлията

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Варналията":

    Лудогорец с тази игра нямат никакъв шанс в Минск. Лукашенко ще влезе в съблекалнята и ще ги мотивира да играят на кръв. Да те пратят на фронта е фрапираща мотивация

    Коментиран от #7

  • 4 Споко

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀":

    Те беларусите имат и юноши,и деца,а колко струват лудогорци ги видяхме миналия кръг.Още палят свещи как се измъкнаха в Грузия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    1 0 Отговор
    А победата с 1:0 е неубедителна?Ега ти и критериите на тия пишман-журналя.Но Лудогорец,ако не се класира сами ще са си виновни,разликата в класите е видна.
  • 7 Сандо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Самоковлията":

    Я обясни на какъв фронт изпраща хората Лукашенко,че досега никой не е чул нещо подобно?