Отидете към основна версия

870 13

Крумовград би Локо (Пд) и задълбочи кризата

  • локо пловдив-
  • крумовград-
  • загуба

И двете попадения в мача паднаха през първата част

Снимка: Факти.бг/Архив

Крумовград постигна първа победа като гост от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките само на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни съответно в 23-ата и в 32-ата минута. През второто полувреме пък и двата отбора по веднъж уцелиха греда, предава БТА.

Така след новината за оттеглянето на собственика на „смърфовете“ Христо Крушарски, Крумовград задълбочи кризата. Локо (Пд) остава с една единствена победа като домакин от началото на новата кампания в българския футболен елит и със само един успех в последните си шест срещи.

В 23-ата минута играчите на Атанас Рибарски откриха резултата след бърза контраатака, която хвана неподготвена защитата на „черно-белите“. Енрике се откъсна по десния фланг, след което влезе навътре и изведе хитро Серкан Юсеин сам срещу Луков, а бившият играч на Ботев (Пловдив) завърши технично покрай стража на Локомотив – 0:1.

В 32-ата минута Крумовград реализира втори гол. Отбраната на домакините отново не се ориентира по най-добрия начин при центриране на Момчил Цветанов отляво и топката стигна до Матеус Енрике, който бе оставен непокрит и имаше достатъчно време да овладее и да стреля неспасяемо в долния десен ъгъл, за да удвои аванса на своя тим – 0:2.

До края на първата част Йохан Н‘зи от състава на „железничарите“ бе заменен принудително заради травма и на неговото място се появи Мартин Хайдаров.

В самото начало на второто полувреме гостите можеха да отбележат и трето попадение. Тодор Павлов се подхлъзна при подаване към Рафаел Фуртадо в наказателното поле и това остави нападателя сам срещу Луков, но бразилецът предпочете да финтира вратаря на Локомотив и се затвори.

До края на срещата "железничарите" опитаха да притиснат своя съперник в търсене на попадение. В 84-ата минута играчите на Любослав Пенев разиграха добре в противниковата половина. Ангел Лясков бе изведен отляво в наказателното поле и опита изстрел по диагонала, отразен от Янко Георгиев. Шест минути по-късно вратарят на Крумовград показа отличен рефлекс и при силен шут на Мартин Хайдаров, за да запази преднината на своя тим.

Мачове от 10-ия кръг на Първа лига:
Локо (СФ) - Хебър - 0:0
Берое - Славия- 1:0
Локо (Пд) – Крумовград 0:2

Днес:
Черно море - ЦСКА-София (20 часа, Диема спорт)

В неделя:
ЦСКА 1948 - Ботев (Пд) (16,45 часа, Диема спорт)
Левски – Арда (18,45 часа, Диема спорт)
Ботев (Вр) – Лудогорец (21, 15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Септември - Спартак (Вн) (20 часа, Диема спорт)

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини