Отидете към основна версия

845 1

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Джим Ратклиф: Решението за Ерик тен Хаг не може да бъде само мое

  • собственикът-
  • манчестър юнайтед-
  • ерик тен хаг-
  • решението-
  • джим ратклиф-
  • треньор

Британският милиардер все още вярва в нидерландския специалист

Снимка: БГНЕС/EПA

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Джим Ратклиф каза, че решението за бъдещето на клубния мениджър Ерик тен Хаг не зависи от него, предаде БТА. Британският милиардер все още вярва в нидерландския специалист след най-лошото начало на сезон за Юнайтед от 1986 година.

"Не искам да отговарям на този въпрос. Харесвам Ерик. Той е много добър треньор, но в крайна сметка решението не може да бъде само мое. Целият екип, който ръководи Манчестър Юнайтед, трябва да реши как най-добре да управляваме отбора в много различни аспекти.

Изпълнителният директор Омар Берада, както и спортният ръководител Дан Ашуърт пристигнаха през юли. Времето, в което те са в клуба, може да се преброи в седмици. Трябва да се направи равносметка и след това да се вземат някои решения", заяви Ратклиф пред БиБиСи.

Работата на Тен Хаг беше обект на спекулации през по-голямата част от миналия сезон по пътя към най-слабото класиране на отбора в историята във Висшата лига - осмо място. Тен Хаг подписа нов договор за удължаване на престоя си на стадион "Олд Трафорд" до лятото на 2026 година, след като "червените дяволи" победиха Манчестър Сити на финала в турнира за купата на Футболната асоциация.

"Нашата цел е много ясна, искаме да върнем Манчестър Юнайтед там, където трябва да бъде", каза още Ратклиф.

20-кратните шампиони на Англия записаха три загуби в шест мача от новата кампания във Висшата лига. В неделя Юнайтед ще играе като гост срещу Астън Вила.

Късно снощи "червените дяволи" завършиха наравно 3:3 срещу Порто в мач от Лига Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини