Отидете към основна версия

562 0

Байерн Мюнхен не успя да вземе трите точки срещу Айнтрахт Франкфурт

  • байерн мюнхен-
  • франкфурт-
  • бундеслигата-
  • германия

Сращата завърши наравно

Снимка: БГНЕС/EПA

Байерн изпусна да спечели гостуването си на Айнтрахт Франкфурт, въпреки че доминираше през целия мач. Срещата завърши 3:3 след изравнителен гол на Омар Мармуш в 94-ата минута. Причина за грешката на баварците бе неефективност в атака и сериозни пропуски в защита.

Ким Мин-Жае даде преднина на гостите в 15-ата минута. Две бързи атаки на Айнтрахт доведоха до пълен обрат след голове на Омар Мармуш, който вече има седем попадения в Бундеслигата през този сезон, и Юго Екитике. И вторият централен защитник на Байерн се разписа. Дайо Упамекано изравни за 2:2 само три минути, след като домакините бяха повели. След почивката тимът на Венсан Компани имаше по-голям контрол, а попадение на Майкъл Олисе в 53-ата минута даде нова преднина на гостите.

Баварците поеха контрола върху случващото се на терена от самото начало и доминираха в първите минути. Тимът на Компани притисна съперника и бързо създаде няколко положения. Първите няколко удара не бяха достатъчно точни, но в 14-ата минута Олисе отправи много хубав изстрел, но Кауа Сантош направи блестящо спасяване. При последвалия ъглов удар топката стигна до Томас Мюлер в наказателното поле. Ветеранът много добре видя Ким, който бе на по-добра позиция и бранителят откри резултата.

Въпреки тоталната доминация на Байерн в първата част на двубоя резултатът бе изравнен в 22-ата минута. При първата атака на Айнтрахт в мача великолепно подаване на Кнауф изведе Мармуш, който отлично завърши. За египтянина това бе седми гол в Бундеслигата от началото на сезона. Попадението промени ситуацията на терена и секунди по-късно Мармуш отново бе изведен на добра позиция. Този път той не успя да стигне до удар.

Вратарят на домакините, играещ на мястото на контузения Кевин Трап и изигра блестящ срещу Бешикташ преди няколко дни, и днес се изяви. След половин час игра той отрази удар на Мюлер, а малко по-късно се справи и с изстрел на Гнабри. Контраатаките на Айнтрахт обаче продължиха да създават сериозни проблеми на Байерн. При поредната такава Мармуш напредна и намери Екитике, който прати топката покрай Нойер за 2:1. Баварците много бързо изравниха. След разбъркване в наказателното поле и опити на Гнабри и Олисе топката стигна до Упамекано, който успя да я прати в мрежата.

Тимът на Компани си върна преднината в 53-ата минута, когато Майкъл Олисе се разписа след прекрасен удар. Бившият играч на Кристъл Палас получи топката от Кейн, финтира бранител и насочи великолепно топката към вратата. След почивката Байерн продължи да доминира, но имаше по-голям контрол и не допускаше опасности пред вратата си.

Хари Кейн притесни щаба на гостите и трябваше да получава медицинска помощ заради проблем в бедрото. Контузията не изглеждаше сериозна, но Компани реши да не рискува и го извади от игра. Влезлият на негово място Матис Тел можеше да се разпише веднага след влизането си. Той бе оставен непокрит на далечната греда, но ударът му с глава прати топката покрай гредата.

В 77-ата минута друга резерва - Кингсли Коман, отправи страхотен удар, който бе посрещнат от поредното блестящо спасяване на вратаря на домакините Кауа. Малко по-късно Кристенсен бе изведен прекрасно по дясното крило, въпреки че останаха сериозни съмнения за засада. Датчанинът се опита да намери Ебимбе, но той не успя да засече пред вратата.

Към края Айнтрахт правеше някакви опити да натисне, но не изглеждаше как ще стигнат до нов гол. В четвъртата минута на продължението Ебимбе се пребори за една топка и изведе Мармуш сам срещу Нойер. Египтянинът показа в каква форма е и отбеляза изравнително попадение. Байерн веднага се хвърли в предни позиции, Мюлер удари греда, а баварците бяха близо до гол и при още една ситуация.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини